Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

MRI

MRI

21-07-2024 om 14:36

Welke antihistamine die niet slaperig maakt?

Hallo, ik heb een grote uitbraak van netelroos. Arts zegt 'neem ceterizine' maar ik werd daar altijd heel moe en slaperig van. (was wel een tijd terug) wat nemen jullie bij allergische klachten?

Loratadine vrij verkrijgbaar of het sterker werkende desloratadine op recept arts.
Van beide word ik veel minder slaperig dan van ceterizine. Gebruik het voor hooikoorts. In het verleden wel eens langere tijd ceterizine gebruikt en dan werden de slaperigheids klachten wel minder.
Sterkte netelroos is echt vervelend.

Tavegil (clemastine) maakte mij niet slaperig. Andere antihistaminica nooit geprobeerd.

En als je de cetirizine 's avonds neemt voor je gaat slapen, helpt dat misschien zodat je overdag minder last hebt van die slaperigheid? 

Precies wat schommelstoel zegt is ook mijn ervaring. Zodra ik aan de hooikoorts medicatie begin slik ik de eerste 2 weken in de avond.. op advies van de huisarts, om die slaperigheid in het begin te voorkomen 

Recent heb ik hetzelfde gehad en ik slikte inderdaad ook ceterizine in de avond. Ik zou het zeker proberen want bij mij ging bijna alle jeuk erdoor weg. Wat overbleef was goed te koelen met mentolgel. Sterkte want het is echt rot, ik zat van mijn kruin tot aan mijn voetzolen onder. Weet je waardoor het veroorzaakt word?

Van fexofenadine (Telfast) werd ik niet slaperig, maar ik weet niet of het ook werkt tegen netelroos.

#ja, volgens het Farmacotherapeutisch kompas werkt het tegen netelroos, al worden sommige mensen hier dus ook slaperig van

ik vind dat juist een plus van ceterizine.
Eentje van het Lidl huismerk s avonds als ik een jeukaanval heb gekregen zorgt er voor dat ik dieper en langer slaap. Halve is voor mij vaak ook al voldoende gelukkig

Desloratadine. Cetirizine werkt bij mij als slaapmiddel, ik kan dat ook echt niet slikken en blijven functioneren.

Maakt bij mij niet uit: desloratedine, levocetirizine, of de andere varianten daarop: één pot nat. Na een week wordt het effect vanzelf minder. Ik gebruik het soms zelfs als slaapmiddel, de rest van het jaar. Werkt als een tierelier, geen gewenning, super slaapmiddel hoor. 

MRI

MRI

22-07-2024 om 12:14 Topicstarter

Dank voor al jullie reacties. Ja ook als ik ceterizine in de avond nam was ik de volgende dag helemaal groggy. Ik vond het heel naar, wilde eigenlijk de hele tijd naar bed. Zo erg dat ik het nu dus niet durf te nemen want dan is morgen mijn hele dag weg. Dan zit ik de jeuk maar uit. Blijkbaar verschilt het per persoon in hoeverre het slaperig maakt. 

MRI

MRI

22-07-2024 om 12:15 Topicstarter

MMcGonagall schreef op 21-07-2024 om 22:17:

Desloratadine. Cetirizine werkt bij mij als slaapmiddel, ik kan dat ook echt niet slikken en blijven functioneren.

Ja dat heb ik dus ook. Misschien ga ik dan toch desloratadine proberen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.