Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Vol gevoel in hoofd na verkoudheid

2 weken geleden gingen we een weekje op vakantie naar Griekenland. Tijdens de vakantie kreeg ik wat verkoudheidsklachten, niet heel ernstig ofzo. Op de terugreis in het vliegtuig wel heel erg last gehad van mijn oren. Vooral rechteroor zat dicht, ook de volgende dag nog. Sindsdien heb ik nog steeds het gevoel dat mijn hoofd vol zit en mijn oren wat dicht zitten. Inmiddels een week verder na de vliegreis. Ik blijf me hierdoor ook maar moe voelen en niet helemaal fit. Pijn heb ik niet, soms wat lichte hoofdpijn, maar vooral vervelend vol gevoel in mijn hoofd. 
Omdat ik dit niet eerder zo heb gehad en ook niet meteen naar de huisarts wil gaan, dacht ik, ik vraag hier eerst maar eens naar ervaringen. Hoe lang kan dit aanhouden? En kan ik er iets aan doen om het herstel te versnellen?

Klinkt alsof je bijholten (sinussen) dichtzitten. Spoelen met een neti-pot kan dan verlichting geven.

Is voorover staan pijnlijk? 
Zachtjes tikken met vingertoppen op jukbeen en voorhoofd pijnlijk? (zelfde testje doet huisarts ook). 
Produceer je groen snot? 

= ja. Dan zeer waarschijnlijk voorhoofdholte (hoofdpijn) en/of bijholteontsteking. 

Ik heb hier jarenlange ervaring mee.
Bij mij helpt neusspray met Xylometazoline en dan de "ouderwetse" dosering. Dus om de 4 uur i.p.v. vier keer per dag. 


Tango

Tango

12-06-2024 om 15:53 Topicstarter

groen snot niet. Voorover bukken en tikken is niet echt pijnlijk. Eerder wel, dus denk dat het heel geleidelijk afneemt. Neusspray gebruik ik inmiddels al bijna 2 weken, te lang dus al. Ik spray dus hooguit maar 1 of 2 keer per dag. 
Een neti pot ken ik niet. Zal eens kijken wat het is. 

Ik had meer baat bij de neusspary in druppelvorm. Ik ging dan op mijn zij liggen en liet de druppel zover mogelijk in mijn neus los. En dan ophalen, . Soms hing ik ook voorover.  Ik heb nml snel bloedneuzen van spray.
Ik heb ook vaak met zout water zo gezeten. Gelukig nu niet vaak meer gehad.

Ik heb een paar weken geleden ook (laaaaaaang) met een voorhoofdsholteontsteking gelopen. Soortgelijke klachten. De xylometazoline hielp redelijk, de klachten waren minder maar gingen niet echt over. De huisarts schreef me later fluticason voor en daarmee ging het uiteindelijk over (6 weken na de start). Oja en idd spoelen, maar voor alleen spoelen was het bij mij al te ver heen.

Misschien spelen pollen een rol? Hoewel het niet bepaald hooikoortsweer is.

Ik heb drie dagen cetirizine geslikt maar toen kreeg ik juist de ergste klachten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.