Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Hartslagmeter horloge?

Op advies van de ergotherapeut ben ik op zoek naar een horloge oid wat mijn hartslag in kaart kan brengen. Het blijkt voor nu vooral even belangrijk te zijn niet te veel in een verhoogde hartslag terecht te komen ivm herstel, maar daarvoor is het wel handig te weten hoe de hartslag gemiddeld is. 

Ik ben aan het kijken naar horloges en dergelijke maar kom er niet helemaal aan uit. Eigenlijk vind ik het niet fijn als al die gegevens door worden gestuurd naar mijn telefoon, ergens wil ik niet dat google zoveel over me te weten komt. Maar.. ik begrijp ook dat het steeds lastiger wordt om daar aan te ontkomen wil ik wel de gegevens kunnen uitlezen. 

Een smartwatch is niet nodig, ben juist mn telefoonverbruik en altijd 'aan' staan aan het verminderen, alleen evt. Een functie dat ik een oproep zie kan misschien nog wel eens handig zijn. 

Hebben jullie tips waar ik het beste naar kan kijken? Ik zie door de bomen het bos niet meer.. 

Een saturatiemetertje (oximeter) zendt geen gegevens door aan je telefoon. Hij geeft de hartslag en het zuurstofgehalte aan van je bloed. Je knijpt hem op je vinger. Je hebt ze met en zonder grafiekje. 

Hij zit wel merkbaar op je vinger dus met die hand kan je verder niets doen. Je klemt hem even aan je vinger en houdt hem daar een minuutje. Als je hem afdoet gaat hij vanzelf uit. 

Vroeger kon je er een krijgen voor zes euro maar tegenwoordig zullen ze iets duurder zijn.

Miekje6

Miekje6

24-06-2024 om 14:37 Topicstarter

rionyriony schreef op 24-06-2024 om 14:33:

Een saturatiemetertje zendt geen gegevens door aan je telefoon. Hij geeft de hartslag en het zuurstofgehalte aan van je bloed. Je knijpt hem op je vinger. Je hebt ze met en zonder grafiekje.

Hij zit wel merkbaar op je vinger dus met die hand kan je verder niets doen. Je klemt hem even aan je vinger en houdt hem daar een minuutje. Als je hem afdoet gaat hij vanzelf uit.

Vroeger kon je er een krijgen voor zes euro maar tegenwoordig zullen ze iets duurder zijn.

Dank, daar heb ik wel naar gekeken maar het gaat juist eigenlijk om de hartslag gedurende de dag, met zo'n metertje moet je daar veel meer mee bezig zijn. 

De consumentenbond heeft recent onderzoek gedaan naar sporthorloges. Voor de uitslag moet je lid zijn, maar dat kan 7 dagen op proef.

Bedoel je zoiets dan:


1547134

Die borstbanden zijn het betrouwbaarste, ik dacht dat Polar een goed merk was, maar wel heb je daarvoor je smartphone nodig.

Een fitbit?

Ik heb zelf een smartwatch. Het bezwaar dat je daar tegen voelt, had ik ook en pakt juist helemaal niet zo uit. Ik laat mijn telefoon vaak thuis en ben dan wel bereikbaar, maar ik ben veel minder erin getrokken. 

Grietje2 schreef op 24-06-2024 om 18:33:

Een fitbit?

fitbit zou ik niet doen, is van google en steeds meer functies worden betaald

Ik heb een Fitbit. Die kan een subtiel trilsignaaltje geven als bij inspanning je hartslag in een verhoogde zone komt. Voor mij is dat een teken dat het goed gaat, want ik wil juist de hartslag verhogen. Jij zou het kunnen gebruiken als een signaaltje dat je rustiger aan moet doen. 

Of een wat simpeler variant van Garmin? Ik kan zien dat telefoontjes binnenkomen, maar er niet mee bellen. Appjes zien heb ik uitgezet omdat ik dat vervelend vond. Verder is het een horloge wat vooral ingesteld is op sport/bewegen/gezondheid. Je kan bijvoorbeeld ook instellen dat je een melding wil krijgen bij een bepaalde hartslag dat je hartslag verhoogd is.

Garmin heeft fijne met ook een fijne app.

Een activity tracker met hartslagmeter? En in Nederland nog niet zo bekend, maar in Amerika wel: de smartring. Die kan nog lang niet zo veel als de smartwatch en is vooral gericht op hartslag en herstel na sport (en slaap). 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.