Eten Eten

Eten

Welke wokpan?

Mijn man is binnenkort jarig en ik wil hem graag een wokpan geven. Ik wil hem graag de beste geven die er is, maar ik kom er niet uit welke nou de beste is. Ik heb online verschillende testen gelezen en allemaal hebben ze een ander resultaat. We koken op inductie. Hebben jullie een goede ervaring met een bepaald merk?

Kost wat, maar dan heb je ook wat mij betreft de allerfijnste. LE CREUSET - Les Forgees - Wokpan 30cm. ik heb er ook een losse deksel bijgekocht.
Ik doe hem alleen nooit in de vaatwasser.

Ik denk dat een volmaakte pan niet op de markt zal worden gebracht omdat men dan tenslotte niets meer koopt. Als je zo in het schap kijkt van de gemiddelde pannenafdeling in de shop, dan is het een uitstekende handel om middelmatige tot redelijke pannen te verkopen.

Roze_Hommel

Roze_Hommel

17-04-2024 om 08:22 Topicstarter

Mama182705 schreef op 16-04-2024 om 23:00:

Kost wat, maar dan heb je ook wat mij betreft de allerfijnste. LE CREUSET - Les Forgees - Wokpan 30cm. ik heb er ook een losse deksel bijgekocht.
Ik doe hem alleen nooit in de vaatwasser.

Ik wilde ook graag een Le Creuset, maar zag dat ze wel gemaakt zijn van aluminium. Op een andere site werd dat materiaal voor een wokpan juist afgeraden. Overigens is deze variant bij ons niet te koop (woon niet in Nederland), maar ik vond er wel een met alleen handvaten en geen steel. Is dat heel onhandig?

Wij koken ook op inductie en ik heb een wokpan van BK-Balans (keramische binnenkant). Ik ben er erg tevreden over. Overigens vind ik wokken op inductie van totaal andere orde dan op gas.

Herfstappeltaart schreef op 17-04-2024 om 09:07:

Wij koken ook op inductie en ik heb een wokpan van BK-Balans (keramische binnenkant). Ik ben er erg tevreden over. Overigens vind ik wokken op inductie van totaal andere orde dan op gas.

Zo ontzettend met je eens! Daarom mis ik vaak het op gas koken nog steeds 

Roze_Hommel schreef op 17-04-2024 om 08:22:

[..]

Ik wilde ook graag een Le Creuset, maar zag dat ze wel gemaakt zijn van aluminium. Op een andere site werd dat materiaal voor een wokpan juist afgeraden. Overigens is deze variant bij ons niet te koop (woon niet in Nederland), maar ik vond er wel een met alleen handvaten en geen steel. Is dat heel onhandig?

Ik zou nooit een wokpan willen zonder steel. Ben nogal van omgooien in een pan

Let er bij inductie vooral op dat de pan een groot genoege bodem heeft. Veel wokpannen voor gas zijn ontworpen zodat de vlammen om de pan heen vormen. Daardoor heeft een traditionele wokpan een hele kleine bodem. Maar een pan met een kleine bodem wordt niet goed heet op inductie. Iemand  in mijn omgeving maakte die fout en die heeft flink staan vloeken op het bakken in die pan, werkte voor geen meter. 

Ik kook ook op inductie. Wokken gaat echter beter op gas.  Ik heb een wok van Blokker eigen merk geschikt voor inductie maar ik gebruik liever mijn grote braadpan van BK.  Vanwege de grote bodem inderdaad.

Roze_Hommel

Roze_Hommel

17-04-2024 om 21:19 Topicstarter

Bedankt voor de reacties! Helaas kan ik niet koken op gas, dat is in dit land niet mogelijk. Ik heb nu de wokpan (en grillpan  ) van Le Creuset besteld. Hopelijk kan hij straks lekker voor ons gaan koken!

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.