Eten
BritgetJones007
24-11-2023 om 16:48
Welk kerstgerechten gaan jullie maken met kerst?
hebben jullie al ideeën wat je gaat maken met kerst?
Monika_Geller
24-11-2023 om 16:52
Gezien de moeite die ik vorige jaren erin heb gestopt, het enthousiasme waarmee het werd ontvangen en mijn huidige energieniveau: friet of pizza
Als je inspiratie zoekt is dat misschien niet het antwoord dat je wilt krijgen, sorry.
madee
24-11-2023 om 16:54
Vooral iets eenvoudigs, we zijn deze keer met z’n tweeën en hebben geen zin om dit jaar uit eten te gaan.
Bakblik
24-11-2023 om 17:08
Ik weet nog niet of we die dagen thuis eten of familieverplichtingen hebben maar ik ga sowieso een pan(netje) bouillon maken. Van een schenkel maar dan doen alsof ik ossenstaartbouillon ga maken. Vaak doe ik dat al ruim voor kerst en vries ik het in. Scheelt werkdruk met kerst.
Ook de traditionele appeltaart mag niet ontbreken.
alhambra
24-11-2023 om 17:10
Soep
Aardappeltjes, 2 soorten groenten, vlees uit de oven en pepersaus
IJs
We doen ieder jaar hetzelfde. Het is lekker én makkelijk. Zo hebben we alle tijd voor de gasten.
snjokorn
24-11-2023 om 17:16
Eendeborstfilet met groente (sperzieboontjes meestal) en een aardappelvariant uit de oven met cranberry compote (die staat al in de vriezer)
En waarschijnlijk luxe rijstepap (met amandelen) met warme kersen als toetje
_Audrey
24-11-2023 om 17:22
Ik zit erover te denken om Beef Wellington te maken, maar echt concrete plannen heb ik verder nog niet.
Friezinnetje
24-11-2023 om 17:40
nog geen idee omdat ik dit nog ga overleggen met mijn zusje en haar familie. En ik denk dat mijn vader ook een dag langs komt. Dan maak ik meestal iets wat hij niet zo vaak eet.
Marty1984
24-11-2023 om 17:41
Allerlei aperitiefhapjes
Iets met scampi, sla, tomaat en eieren
Coq au vin of stifado met aardappelkroketten en groene boontjes
Viennetta en koffie
Moosey
24-11-2023 om 17:45
Wat ik me ineens afvraag: zijn er überhaupt mensen die Vienetta eten op een ander moment dan met Kerst?
alhambra
24-11-2023 om 17:46
Moosey schreef op 24-11-2023 om 17:45:
Wat ik me ineens afvraag: zijn er überhaupt mensen die Vienetta eten op een ander moment dan met Kerst?
Ja mijn ouders!
Tuinfluiter
24-11-2023 om 17:48
Ik heb een voorgerecht wat ik altijd op 24 december maak. Zo'n 35 jaar geleden was ik op vakantie in Frankrijk en in elk goed restaurant waar we aten stond een gerechtje op de kaart met rauwe en gerookte zalm en zalm eitjes. Ik vond het heerlijk. Ik had er geen recept van maar heb het thuis nagemaakt. Iedereen vindt mijn grecht altijd lekker en het is nu vaste prik op kerstavond.
De rest moet ik nog verzinnen. Ik houd erg van koken mijn kinderen ook dus we gaan er gezamenlijk wat moois van maken.
We hebben wel een hele mooie rode wijn liggen die we dit jaar willen drinken dus daar wordt een lekker hoofdgerecht bij bedacht.
Ik vind het leuk om mooie wijn spijs combinatie te maken en daar is kerst een uitgelezen moment voor.
Tuinfluiter
24-11-2023 om 17:50
Moosey schreef op 24-11-2023 om 17:45:
Wat ik me ineens afvraag: zijn er überhaupt mensen die Vienetta eten op een ander moment dan met Kerst?
Ik eet het wel eens maar nooit met kerst dan maak ik zelf of één van mijn gasten een toetje.
Jeugdsentiment kreeg het soms bij mijn ouders.
Marty1984
24-11-2023 om 17:51
Moosey schreef op 24-11-2023 om 17:45:
Wat ik me ineens afvraag: zijn er überhaupt mensen die Vienetta eten op een ander moment dan met Kerst?
Nope.
Als er over is steekt de overschot een jaar later gegarandeerd nog in mijn diepvries.
Ik moet bij schoonfamilie niet afkomen met "eigen dessert". Ze slepen desnoods hun eigen Viennetta mee naar hier en weigeren ook maar 1 hap te eten van eender welk ander dessert ("geen honger meer", tot dus hun eigen Viennetta op tafel komt).
GroenTuintje
24-11-2023 om 17:56
Moosey schreef op 24-11-2023 om 17:45:
Wat ik me ineens afvraag: zijn er überhaupt mensen die Vienetta eten op een ander moment dan met Kerst?
Ik lust niet eens Viennetta, saai vies ijs.. liever tiramisu
Ellori
24-11-2023 om 18:12
Ik weet het nog niet helemaal. Weet wel dat we met zowel zijn als mijn familie hier thuis eten. Vorig jaar hebben we een wild zwijn stoofpotje met cranberry saus gemaakt en de andere avond een klassieke risotto met rode wijn saus en biefstuk. Beide dagen een tar tatin als toetje.
Nu maken we wellicht de wild zwijn stoof voor de andere tak en ik denk dat we een zelf gemaakte ravioli gaan maken. De rest? Nog geen idee haha.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.