Eten Eten

Eten

Wat eet ik vanavond met kipragout?

Ik heb nog een blik kipragout staan dat wel een keer op moet. Liever niet in bladerdeegbakjes vanwege de calorieën en het gebrek aan voedingswaarde (plus die waren over de datum en heb ik al weg gedaan).
Wat kan ik eens maken bij die ragout? Liefst een recept met ook nog minimaal 200 gram groente per persoon.


Met boontjes, erwtjes en/of worteltjes en (zilvervlies)rijst.
De ragout zou ik dan wel meer kruiden.

Italiaanse bollen uithollen en vullen met kipragout.

Meestal bak ik kipdijfilet op en doe ik er dan dat blikje door, dan heb je het wat gevulder.
 
Je kunt ook wat groentes als wortel, ui, doppertjes en/of prei meebakken. Kerrie en peper toevoegen.

gebruiken als een soort pastasaus? 

Met extra champignons, doperwtjes en brown basmati rijst? Beetje kropsla erbij. Dat deed mijn moeder altijd. Soms maakte ze een ‘rijstring’ en ging het goedje in het midden 

MMcGonagall

MMcGonagall

09-03-2025 om 17:14 Topicstarter

Hmm kind wil geen kipragout vanavond. We bewaren hem dus voor een volgende gelegenheid. Eens moet ze er toch aan geloven
Het zal tzt wel rijst worden, want dat combineert toch het makkelijks, denk ik.

Ik vind kipragout altijd lekker met knapperig stokbrood om erin te dopen. Salade er naast en klaar is Klara.

Herfstappeltaart schreef op 09-03-2025 om 19:01:

Ik vind kipragout altijd lekker met knapperig stokbrood om erin te dopen. Salade er naast en klaar is Klara.

Soppen idd. 

MMcGonagall

MMcGonagall

09-03-2025 om 19:14 Topicstarter

Herfstappeltaart schreef op 09-03-2025 om 19:01:

Ik vind kipragout altijd lekker met knapperig stokbrood om erin te dopen. Salade er naast en klaar is Klara.

Ik heb ook een afbak ciabatta die nog op moet. Ook een restant van Kerst Misschien kan ik die twee handig combineren.

MMcGonagall schreef op 09-03-2025 om 19:14:

[..]

Ik heb ook een afbak ciabatta die nog op moet. Ook een restant van Kerst Misschien kan ik die twee handig combineren.

👌

Herfstappeltaart schreef op 09-03-2025 om 19:01:

Ik vind kipragout altijd lekker met knapperig stokbrood om erin te dopen. Salade er naast en klaar is Klara.

eens. Knapperrig brood, donker vind ik er het lekkerste bij.

Met rijst en verse doperwtjes met peultjes of worteltjes

Wat wij regelmatig eten (met verse ragout maar goed) is ragout met opgebakken bloemkoolrijst en champignons gebakken in knoflook. En omdat we het al een tijdje niet gegeten hebben gaat het direct op het lijstje

Ik maak meestal verse ragout met champignons.
Met puree of aardappelkroketten.

Man eet er soms nog erwten bij. Of ik serveer er extra groene boontjes bij. Of rauwe tomaat.

Bij een overschotje wil ik soms nog wel eens wat extra kookroom gooien en serveren met iets van korte pasta.

Ik eet het maar bij één gelegenheid: als ik een zware infectie heb opgelopen bijvoorbeeld griep. Ik pak een snee brood en daar schep ik het mee op. Als het brood op is eet ik het zonder brood. 

Jammer voor dat blik dat hij dus al heel wat jaren in de kast staat. Ik zal geen smaakverschil proeven over vijf jaar denk ik.

MMcGonagall schreef op 09-03-2025 om 17:14:

Hmm kind wil geen kipragout vanavond. We bewaren hem dus voor een volgende gelegenheid. Eens moet ze er toch aan geloven
Het zal tzt wel rijst worden, want dat combineert toch het makkelijks, denk ik.

Gooi er een pakje boursin en wat kipfilet doorheen. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
RTF editor