

Eten

Bakblik
15-03-2025 om 08:20
Pureersoepen welke combinaties zijn lekker
Ieder weekend maak ik een pan soep, vaak met veel groenten om het gebrek aan groenten in de maaltijden die we dan eten te compenseren.
Iedere week groentensoep met vermicelli en balletjes vindt zoon prima maar ik wil ook weleens wat anders.
Ik heb al pompoensoep gemaakt waar ik dan wat ui, wortel, tomaat en aardappel bij deed. Teentje knoflook kan er ook bij om het lekker te maken.
Aloude tomatensoep van veel tomaten met wat uien en knoflook is ook lekker.
Broccolisoep krijg ik ook wel lekker met wat ui bakken, een stukje knolselderij erbij en wat knoflook. Al moet je dat wel zeven, want van de stronken van broccoli houdt je "draden" over in de soep.
Wat zijn jouw favoriete combinaties en recepten?

Friezinnetje
15-03-2025 om 08:23
pastinaaksoep
https://www.limeandbasil.nl/lunch-met-groente-7-gezonde-snelle-pureersoep-recepten/
en hier nog wat recepten

Ted68
15-03-2025 om 08:23
Zoete aardappelsoep met chorizo ui en een tomaat....alles aanbakken on olijfolie,bouillon erbij,en pureren.

Knutselkei
15-03-2025 om 08:23
Hier eten ze ook graag spinaziesoep met knoflook en peper. evt met rode puntpaprika erin. Dit staat vandaag op het menu. Er ligt al een poosje een zak spinazie te wachten.
Of courgettesoep. Ook lekker met wortel erin. Dan doe ik er wat extra peper in zodat hij iets minder zoet is.

Joszy
15-03-2025 om 08:38
spinazie, knolselderij, ui, knoflook. Eventueel paprika of tomaat als dat nog over is. En soms een handje spliterwten of linzen. Dat maak ik met tuinkruiden- of groentebouillon.
Ik maak ook regelmatig soep met alle restjes groente. Het ziet er niet altijd even goed uit qua kleur maar meestal wordt de smaak wel prima!

Herfstappeltaart
15-03-2025 om 08:44
De stronken van de broccoli schil ik altijd tot alleen de zachte kern over is. Daarna gaan ze in plakjes in de soep. Ik combineer broccoli vaak met venkel en ui. Mosterd er in is ook lekker. Die venkel laat trouwens ook harde stukjes achter dus ik zeef de soep (flink drukken met een soeplepel in de zeef zodat de meeste gezonde vezels wèl in de soep gaan, maar de echte hardere draadjes achter blijven).
Tomatensoep maak ik van tomaten, paprika, ui, bleekselderij, knoflook, die ik eerst rooster in de oven.

Joszy
15-03-2025 om 08:46
ik had pas trouwens deze gemaakt toen vrienden kwamen lunchen. Geen pureersoep maar hij was wel heel lekker https://foxilicious.nl/harira-marokkaanse-tomatensoep/

Tuinfluiter
15-03-2025 om 09:00
Courgette, ui en spinazie
Zoete aardappel, rode ui, paprika en wortel
Prei en aardappel
Niet gepureerd minestrone soep

MMcGonagall
15-03-2025 om 11:02
Niet gepureerd, maar minestronesoep. Die maak ik dan met een pakje gezeefde tomaten met basilicum en knoflook, water en een bouillonblokje. Dat is waarschijnlijk jouw eer te na, maar het kan natuurlijk ook ambachtelijk. Ik fruit eerst een ui, knoflook en rode peper, en dan alles erbij. Diverse groente (OK, dat zijn hier van die 250 grams zakjes broccoli, bloemkool en een winterpeen) en een handje pasta, koken tot de wortel zacht is. Serveren met geraspte kaas en een schepje crème fraiche.
Ik heb ook wel eens maïssoep gemaakt met een blik mais. Daar moet dan ook wel flink wat knoflook en rode peper in omdat het anders een flauwe bedoening wordt. Die is dan wel gepureerd.
Pompoensoep idem dito, hij ziet er prachtig oranje uit, maar het is heel lastig om er een beetje pit in te krijgen.

Evaluna
15-03-2025 om 11:43
Bloemkoolsoep vind ik verrassend lekker!
Broccoli kan ook, ook weleens wortelsoep gemaakt, was ook leuk! Meestal google ik een recept.

Bakblik
15-03-2025 om 11:52
MMcGonagall schreef op 15-03-2025 om 11:02:
Niet gepureerd, maar minestronesoep. Die maak ik dan met een pakje gezeefde tomaten met basilicum en knoflook, water en een bouillonblokje. Dat is waarschijnlijk jouw eer te na, maar het kan natuurlijk ook ambachtelijk. Ik fruit eerst een ui, knoflook en rode peper, en dan alles erbij. Diverse groente (OK, dat zijn hier van die 250 grams zakjes broccoli, bloemkool en een winterpeen) en een handje pasta, koken tot de wortel zacht is. Serveren met geraspte kaas en een schepje crème fraiche.
Ik heb ook wel eens maïssoep gemaakt met een blik mais. Daar moet dan ook wel flink wat knoflook en rode peper in omdat het anders een flauwe bedoening wordt. Die is dan wel gepureerd.
Pompoensoep idem dito, hij ziet er prachtig oranje uit, maar het is heel lastig om er een beetje pit in te krijgen.
Nee hoor ik gebruik best weleens een pak gezeefde tomaten, vooral in de winter als de tomaten waterballen zijn.
Leuke ideeën komen er al voorbij.
Pompoensoep geef ik pit door te beginnen met een gefruit uitje met kerrie. En ook nog wat knolselderij en knoflook. Klein stukje wortel en wat tomatenpuree.

duizel
15-03-2025 om 12:05
courgettesoep vind ik ook erg lekker.
Courgette/spinazie gecombineerd vind ik ook lekker. Evt met wat gerookte zalm erin.
Hier vandaag uiensoep maar dat is niet gepureerd.

Citroengraag
15-03-2025 om 15:46
Geroosterde paprikasoep (met meegeroostetde knoflook) is hier populair. Ook prei/wortel kerrie. Maissoep met limoen/citroen ook, maar dat bevat natuurlijk wel veel suiker uit zichzelf.

Magnoliatakje
15-03-2025 om 20:23
paprikasoep inderdaad, pompoensoep maar dan met ui, knoflook, gember en appel, aardappel met preisoep of erwtensoep.
Niet gepureerd wel lekker uiensoep of anders mosterdsoep maar daar gaat wel minder groente dooheen.