Eten Eten

Eten

Plaats hier jouw beste vega recept

Omdat ik steeds meer vega wil gaan eten, ben ik op zoek naar lekkere, gemakkelijke recepten.

Nu merk ik dat ik het vlees vaak vervang voor een vleesvervanger, maar er moeten ook andere opties zijn. Nu vind ik de recepten die ik vind meestal best ingewikkeld (ben geen keukenprinses). Dus ben eigenlijk op zoek naar lekkere, simpele vegetarische recepten.

Dus plaats hier jullie succesnummers qua vega recepten.    


https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1021322/linzensalade-met-tomaat-en-blauwe-bes

img_088753_890x594_JPG.jpg

Nog steeds mijn favoriete vegan recept voor de lunch: iets met linzen en noten zoals het recept van ah hierboven. Het is voor vier personen bedoeld als bijgerecht en wij eten het met twee als hoofdgerecht.

Super lekker en ontiegelijk makkelijk: Feta en tomaatjes uit de oven. Lekker met pasta, stokbrood of couscous.

In de ovenschaal: tomaatjes, olijven, kappertjes, paprika, courgette, blok feta, peper, zout en olijfolie. 20 min 180 C. Daarna nog wat verse basilicum en pijnboompitjes erop.

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

20-04-2022 om 09:45

In alle wok- en ovenschotels met kip kun je de kip prima vervangen door extra veel groenten uit het recept.

Spaghetti Bolognese

Ingredienten:
200 gr gehakt (nep)
2 uien gesnipperd
350 gr winterwortel
1 stengel selderij
300 ml groentebouillon (van 2 bouillonblokjes)
500 ml passata di pomodoro
1 glas witte wijn
1/2 tsp nootmuskaat
1 tsp zout
1 tsp oregano
olie
300 gram spaghetti

Bereiding:
Snij de ui, wortel en selderij heel fijn (stukjes van enkele millimeters, ik doe ze in een hakmachine, alleen de ui snij ik wel zelf in kleine stukjes) en fruit vijf minuten in ruim olie met zout, doe het gehakt erbij. Voeg de bouillon, wijn, passata en nootmuskaat toe. Minstens 15 minuten zachtjes laten sudderen (maar hoe langer hoe lekkerder). Eventueel wat bouillon toevoegen als het vocht te snel verdampt.

Serveren met pasta, wat basilicumblaadjes en eventueel parmezaanse (nep)kaas

Dit recept heb ik zelf omgebouwd van de echte spaghetti bolognese met spekblokjes en gehakt. En hij is heel goed geslaagd op deze manier. Mijn kinderen en vrienden vinden het heerlijk



Goulash

Ingredienten
1 tbsp olijfolie
1 ui gesnipperd
1 groot bakje champignons in plakjes
2 tsp zout
3 - 4 tbsp paprikapoeder
1 tbsp knoflook in stukjes (optioneel)
1 - 2 tbsp maizena (ligt er aan hoe dik je het wilt hebben)
2 cups groente bouillon
1 pakje pasta (tagliatelle o.i.d.)
1 tsp marjolein of rozemarijn (optioneel)

(je kan hier nog een handje doperwtjes of een gesneden rode paprika aan toevoegen, of uiteraard ook gewoon nog andere groenten die je lekker vindt)



Instructies
1 Kook de pasta
2 Doe olijfolie in een grote pan en bak de uien en de champignons, doe daarna de knoflook (optioneel) en 3-4 tbsp paprika erbij, goed roeren
3 Maak de maizena aan met water en roer goed, daarna bij de champignons roeren. Vervolgens ook de groentebouillon erbij doen. koken tot de saus dikker wordt
4 Serveren over de pasta

tbsp = eetlepel
tsp= theelepel

(ik heb ooit van die maatlepeltjes gekocht, oa te koop bij blokker/xenos/dille&kamille)



Veel recepten haal ik uit Paulines keuken en Karlijns kitchen , en als ik weinig tijd heb lekker simpel

https://uitpaulineskeuken.nl/
https://www.karlijnskitchen.com/nl/home/
https://www.lekkerensimpel.com/

Deze vegan rendang vind ik erg lekker:  https://www.ah.nl/r/1192506

rineke dijkinga heeft recepten die vaak vega zijn én die goed zijn voor darmen,  hormonen,  de aarde enz

Regendrup.

Regendrup.

20-04-2022 om 11:01 Topicstarter

Oh super, ik zie al een heleboel voorbij komen!
Ga eens kijken dit weekend wat we er voor inspiratie uit kunnen halen. 

Dit is een van mijn favorieten( en moet ik snel weer eens maken):
https://miljuschka.nl/dahlbowl-met-linzen-en-spinazie/
En deze ( wij eten dat dan als avond eten)

https://www.jamieoliver.com/recipes/eggs-recipes/gallo-pinto/

Libertine schreef op 20-04-2022 om 10:17:

Leuk topic!
Deze is hier thuis heel populair. https://uitpaulineskeuken.nl/recept/bloemkool-curry-met-kikkererwten

Deze vind ik heerlijk. Omdat ik veel groente eet, gooi ik er zelf altijd nog een rode paprika en twee winterwortels in stukjes door. En dat eet ik in mijn eentje in twee dagen op .

Schermafbeelding-2020-11-18-om-15.39.34kopie-768x513.jpg.webp


Spruitjes & prei met feta en tijm van Rukmini Iyer https://www.foodiesmagazine.nl/recepten/spruitjes-prei-met-feta-en-tijm/

Moeilijk om te kiezen, maar ik vind deze erg lekker en heel makkelijk te maken.

Rondstruiner schreef op 20-04-2022 om 14:18:

[..]

Deze vind ik heerlijk. Omdat ik veel groente eet, gooi ik er zelf altijd nog een rode paprika en twee winterwortels in stukjes door. En dat eet ik in mijn eentje in twee dagen op .

Goed idee, ga ik ook proberen. Ik wil er nog wel eens een hand spinazie doorheen doen, is ook lekker. 


Spinazie risotto
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R742074/risotto-agli-spinaci
Ik gebruik als ik het in huis heb de vegan kippenbouillon van bio today ipv gewone kippenbouillon

Gevulde puntpaprika met spitskoolsalade
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1149298/gevulde-zoete-puntpaprika-s-met-spitskoolsalade
Lekker met wat extra quinoa erbij

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.