Eten Eten

Eten

Pasta bolognese

Ik ben op vakantie en we gingen uit eten in een Italiaans restaurant. Ik nam spaghetti bolognese. Ik vind dat echt heerlijk maar krijg het zelf nooit zo lekker als in een restaurant. Mijn kinderen vonden de saus in een restaurant overigens ook veel lekkerder. Verschillende recepten geprobeerd. Wie helpt me aan 'het' recept. Voor die echte bolognesesaus zoals de Italianen ze maken??

In principe maken Italianen het niet van gehakt (als je een snellere variant wil, dan neem je natuurlijk wél gehakt ) maar van draadjesvlees. Verder geen passata’s en dat soort dingen erdoor. Als het draadjesvlees klaar is dan bak je gesnipperde (of grovere stukken) ui mee en daarna knoflook. Vervolgens bak je even kort tomatenpuree mee (groot blikje voor 4 persoons portie saus).  Vervolgens (om de saus te kunnen binden) bak je bloem mee. En daarna maak je de saus op de juiste dikte met runderbouillon. Een ansjovisje mee smelten voordat je bloem toevoegt haalt de smaak ook omhoog. Verder kruiden met tijm en marjolein/marjoraan (ook voordat je de bloem erdoor doet.

Zoek eens op Ragu bolognese. zo maak ik het, maar dan gewoon met biologisch rundergehakt.

Ik denk dat dat soort dingen altijd lekkerder zijn op vakantie en dat nooit helemaal lukt om zelf zo lekker te krijgen.

Het gerecht heet inderdaad 'ragù alla bolognese', als je daarop zoekt vind je genoeg recepten. 
Er is ooit één standaardrecept voor dit gerecht vastgelegd in Italië, maar ik heb even geen tijd om dat nu voor je op te zoeken. 

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bolognesesaus

duizel

duizel

01-08-2024 om 10:00 Topicstarter

bedankt, ik ga het thuis weer eens proberen. Verder ook eens dat sommige dingen op vakantie beter smaken als thuis. De hele beleving eromheen is natuurlijk anders. 

En de liefde van de Italiaanse mama er in 

Herfstappeltaart schreef op 01-08-2024 om 08:08:

Zoek eens op Ragu bolognese. zo maak ik het, maar dan gewoon met biologisch rundergehakt.

Ik maak het ook vaak op deze manier, maar dan met gemengd gehakt, omdat ik dat zelf veel lekkerder vind


Hier de link naar een pdf van hét officeel vastgelegde recept zoals het volgens de Italianen echt zou moeten: 

https://www.accademiaitalianadellacucina.it/sites/default/files/Rag%C3%B9%20alla%20bolognese%20-%20updated%20recipe_20%20April%202023.pdf

Herfstappeltaart schreef op 01-08-2024 om 08:08:

Zoek eens op Ragu bolognese. zo maak ik het, maar dan gewoon met biologisch rundergehakt.

Dat denk ik ook hoor.

Friezinnetje schreef op 01-08-2024 om 10:12:

En de liefde van de Italiaanse mama er in

En niet denken: over een half uur wil ik gegeten hebben, dus ik ga het nu maken

Schommelstoel schreef op 01-08-2024 om 12:38:

Hier de link naar een pdf van hét officeel vastgelegde recept zoals het volgens de Italianen echt zou moeten:

https://www.accademiaitalianadellacucina.it/sites/default/files/Rag%C3%B9%20alla%20bolognese%20-%20updated%20recipe_20%20April%202023.pdf

Zo maak ik het ook altijd, inclusief lever.

nlies schreef op 01-08-2024 om 14:27:

[..]

En niet denken: over een half uur wil ik gegeten hebben, dus ik ga het nu maken

Precies. Liefst een nachtje laten staan ook nog!

nlies schreef op 01-08-2024 om 14:27:

[..]

En niet denken: over een half uur wil ik gegeten hebben, dus ik ga het nu maken

Nee daar kun je gerust een paar uurtjes voor uittrekken.

Ik gebruik trouwens ook geen pancetta maar gewoon gerookte spekblokjes

duizel

duizel

01-08-2024 om 16:43 Topicstarter

Schommelstoel schreef op 01-08-2024 om 12:38:

Hier de link naar een pdf van hét officeel vastgelegde recept zoals het volgens de Italianen echt zou moeten:

https://www.accademiaitalianadellacucina.it/sites/default/files/Rag%C3%B9%20alla%20bolognese%20-%20updated%20recipe_20%20April%202023.pdf

Ik ga het proberen, als ik weer thuis ben

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.