Eten
duizel
31-07-2024 om 23:52
Pasta bolognese
Ik ben op vakantie en we gingen uit eten in een Italiaans restaurant. Ik nam spaghetti bolognese. Ik vind dat echt heerlijk maar krijg het zelf nooit zo lekker als in een restaurant. Mijn kinderen vonden de saus in een restaurant overigens ook veel lekkerder. Verschillende recepten geprobeerd. Wie helpt me aan 'het' recept. Voor die echte bolognesesaus zoals de Italianen ze maken??
bieb1963
01-08-2024 om 07:31
In principe maken Italianen het niet van gehakt (als je een snellere variant wil, dan neem je natuurlijk wél gehakt ) maar van draadjesvlees. Verder geen passata’s en dat soort dingen erdoor. Als het draadjesvlees klaar is dan bak je gesnipperde (of grovere stukken) ui mee en daarna knoflook. Vervolgens bak je even kort tomatenpuree mee (groot blikje voor 4 persoons portie saus). Vervolgens (om de saus te kunnen binden) bak je bloem mee. En daarna maak je de saus op de juiste dikte met runderbouillon. Een ansjovisje mee smelten voordat je bloem toevoegt haalt de smaak ook omhoog. Verder kruiden met tijm en marjolein/marjoraan (ook voordat je de bloem erdoor doet.
Herfstappeltaart
01-08-2024 om 08:08
Zoek eens op Ragu bolognese. zo maak ik het, maar dan gewoon met biologisch rundergehakt.
Dolfje
01-08-2024 om 08:28
Ik denk dat dat soort dingen altijd lekkerder zijn op vakantie en dat nooit helemaal lukt om zelf zo lekker te krijgen.
Schommelstoel
01-08-2024 om 08:37
Het gerecht heet inderdaad 'ragù alla bolognese', als je daarop zoekt vind je genoeg recepten.
Er is ooit één standaardrecept voor dit gerecht vastgelegd in Italië, maar ik heb even geen tijd om dat nu voor je op te zoeken.
duizel
01-08-2024 om 10:00
bedankt, ik ga het thuis weer eens proberen. Verder ook eens dat sommige dingen op vakantie beter smaken als thuis. De hele beleving eromheen is natuurlijk anders.
Kersje
01-08-2024 om 11:30
Herfstappeltaart schreef op 01-08-2024 om 08:08:
Zoek eens op Ragu bolognese. zo maak ik het, maar dan gewoon met biologisch rundergehakt.
Ik maak het ook vaak op deze manier, maar dan met gemengd gehakt, omdat ik dat zelf veel lekkerder vind
Schommelstoel
01-08-2024 om 12:38
Hier de link naar een pdf van hét officeel vastgelegde recept zoals het volgens de Italianen echt zou moeten:
https://www.accademiaitalianadellacucina.it/sites/default/files/Rag%C3%B9%20alla%20bolognese%20-%20updated%20recipe_20%20April%202023.pdf
Herfstappeltaart
01-08-2024 om 12:50
Herfstappeltaart schreef op 01-08-2024 om 08:08:
Zoek eens op Ragu bolognese. zo maak ik het, maar dan gewoon met biologisch rundergehakt.
Dat denk ik ook hoor.
nlies
01-08-2024 om 14:27
Friezinnetje schreef op 01-08-2024 om 10:12:
En de liefde van de Italiaanse mama er in
En niet denken: over een half uur wil ik gegeten hebben, dus ik ga het nu maken
Wollstonecraft
01-08-2024 om 14:44
Schommelstoel schreef op 01-08-2024 om 12:38:
Hier de link naar een pdf van hét officeel vastgelegde recept zoals het volgens de Italianen echt zou moeten:
https://www.accademiaitalianadellacucina.it/sites/default/files/Rag%C3%B9%20alla%20bolognese%20-%20updated%20recipe_20%20April%202023.pdf
Zo maak ik het ook altijd, inclusief lever.
ToetieToover
01-08-2024 om 15:17
nlies schreef op 01-08-2024 om 14:27:
[..]
En niet denken: over een half uur wil ik gegeten hebben, dus ik ga het nu maken
Precies. Liefst een nachtje laten staan ook nog!
Herfstappeltaart
01-08-2024 om 16:41
nlies schreef op 01-08-2024 om 14:27:
[..]
En niet denken: over een half uur wil ik gegeten hebben, dus ik ga het nu maken
Nee daar kun je gerust een paar uurtjes voor uittrekken.
Herfstappeltaart
01-08-2024 om 16:42
Ik gebruik trouwens ook geen pancetta maar gewoon gerookte spekblokjes
duizel
01-08-2024 om 16:43
Schommelstoel schreef op 01-08-2024 om 12:38:
Hier de link naar een pdf van hét officeel vastgelegde recept zoals het volgens de Italianen echt zou moeten:
https://www.accademiaitalianadellacucina.it/sites/default/files/Rag%C3%B9%20alla%20bolognese%20-%20updated%20recipe_20%20April%202023.pdf
Ik ga het proberen, als ik weer thuis ben
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.