Eten Eten

Eten

Pannenkoeken toppings

Wat eten jullie graag op je pannekoeken?

Binnenkort wil ik voor een verjaardag pannenkoeken serveren met allerlei dingen voor er op. Nu weet ik wel wat wij er vaak op doen, maar wie weet hebben jullie nog hele lekkere ideeën. 


Hier gaat er standaard poedersuiker op. Als ik het eet als warme maaltijd maak ik ook wel eens iets met gehakt en roerbakgroenten erbij (afhankelijk van wat ik in huis heb).

Ik hou van een pannenkoek met spek, kaas, uien en daarover heen een laagje stroop. 
Daar wordt ik oprecht gelukkig van 😄

Ananas, spek en stroop is mijn absolute favoriet.

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

19-01-2024 om 15:42

1 Kaas en stroop.
2 Boter en poedersuiker. 

Champignons, uien en spekjes eerst bakken dan warm op de pannenkoek leggen en dan afgetopt met en klein beetje geraspte kaas. 
Daarna nog 1 met suiker en kaneel en een met nutella en dan heb ik wel een maaltijd gehad.  Zeker als ik begonnen ben met een kom soep. 

Appel en basterdsuiker 
Aardbeienjam 
Spek en stroop 

basterdsuiker, gewone witte suiker of poedersuiker 
Stroop 
Jam (aardbei of ananas)

Ik kreeg een tijdje terug bij iemand pannenkoeken met plakjes appel en geraspte gember. Ik vond het erg lekker, maar nog niet zelf geprobeerd te maken 

Appelstukjes met rozijnen en evt kaneel.

Ahornsiroop
Plakjes aardbeien met poedersuiker
Blauwe kaas met plakjes peer

Zachte geitenkaas met honing is ook lekker  

Vorig jaar op een braderie stond er een kraam, die deed de vulling over de helft en vouwde de pannenkoek 2 keer dubbel tot een driehoek. Was makkelijk om te eten op die manier.

Ohhhhhhh oeps, het waren crepes.

Als je inspiratie wil raad ik je aan de menukaart van een willekeurig pannenkoekenrestaurant erbij te pakken. Die hebben altijd opties genoeg!

Zelf houden wij het relatief simpel met chocolade, banaan, appel, poedersuiker, kaas, spek en/of stroop. Met een kinderfeestje onlangs heb ik er ook slagroom, hagelslag en suiker letters bij gedaan (van dat strooispul van dr Oetker)

Spek, kaas, stroop is natuurlijk het ultieme. De rest is voor als je niet meerdere pannenkoeken met zoveel calorieën wilt. Ik neem er meestal nog een met bruine of poedersuiker en als toetje een met Nutella of pure hagelslag.

Hier zijn favoriet:
- De standaard poedersuiker/stroop 
- Zachte kaas (kaas op het laatste moment erop en laten smelten)
- Knisper kaas (kaas meebakken)
- Spinazie met feta/geitenkaas en cashew/spekjes
- appel met kaneel ijs
- brie met honing 

En nu heb ik zin in pannenkoeken maar de ovenschotel staat al in de oven.

Due-scimmie

Due-scimmie

19-01-2024 om 16:40 Topicstarter

Envelop schreef op 19-01-2024 om 16:27:

Als je inspiratie wil raad ik je aan de menukaart van een willekeurig pannenkoekenrestaurant erbij te pakken. Die hebben altijd opties genoeg!

Zelf houden wij het relatief simpel met chocolade, banaan, appel, poedersuiker, kaas, spek en/of stroop. Met een kinderfeestje onlangs heb ik er ook slagroom, hagelslag en suiker letters bij gedaan (van dat strooispul van dr Oetker)

Goeie die onderste. Oudste wil ook pannekoeken bij zijn kinderfeestje.

mut

mut

19-01-2024 om 16:43

Gebruikersnaaminvullen schreef op 19-01-2024 om 16:22:


Vorig jaar op een braderie stond er een kraam, die deed de vulling over de helft en vouwde de pannenkoek 2 keer dubbel tot een driehoek. Was makkelijk om te eten op die manier.

Ohhhhhhh oeps, het waren crepes.

Ik bak mijn kaaspannenkoeken ongeveer op die manier. Ik bak redelijk dunne pannenkoeken, als 1 kant klaar is omdraaien en op de helft kaasplakjes leggen, dichtvouden en dan die nog even bakken aan de andere kant. Ik krijg dan "halve" pannenkoeken. 

Mijn favoriete topping is gemberjam

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.