Eten Eten

Eten

BeneficialJay65

BeneficialJay65

30-01-2023 om 14:20

Moussaka alternatief voor aubergine?

Wie heeft er een goede tip om aubergine te vervangen in bijv moussaka. De structuur en smaak van aubergine vinden we niet lekker.


Is je aubergine wel gaar als je hem eet? Hij moet echt zacht zijn, beetgaar is inderdaad heel vies.
En anders geen moussaka maken, want moussaka zonder aubergine is geen moussaka.

Courgette?
Tomaat, wortel.
Ik zou gewoon groente pakken die je lekker vind, dan is het maar een ander soort moussaka dan  de officiële .

MMcGonagall schreef op 30-01-2023 om 14:24:

Is je aubergine wel gaar als je hem eet? Hij moet echt zacht zijn, beetgaar is inderdaad heel vies.
En anders geen moussaka maken, want moussaka zonder aubergine is geen moussaka.

Precies, en laat je het vocht er ook uit voordat je 'm bakt?

Ik hou ook niet zo van aubergine, ik vervang het voor courgette. Dan maar geen traditionele moussaka, als ik het maar lekker vind. 

Maar courgette is smakeloze opvulling. Dan heb je toch alleen maar een bak met aardappels en kledder?

Moussaka is een ovenschotel met een laag aardappels, laag aubergine, laag tomatensaus, dat een paar keer herhalen en vervolgens iets van room en kaas er overheen en in de oven. Dat principe zou je volgens mij met allerlei groentes kunnen toepassen. Courgette, paprika, champignons, prei, linzen, spinazie etc.

MMcGonagall schreef op 30-01-2023 om 16:33:

Maar courgette is smakeloze opvulling. Dan heb je toch alleen maar een bak met aardappels en kledder?

Smaken verschillen. Ik vind courgette heel lekker en aubergine net snot. 

je kan het vervangen voor lasagnebladen, en de aardappel weglaten

BeneficialJay65

BeneficialJay65

30-01-2023 om 17:37

Doglover351 schreef op 30-01-2023 om 14:26:

[..]

Precies, en laat je het vocht er ook uit voordat je 'm bakt?


Hoe laat ik het vocht eruit? Gewoon rauw in knijpen?

Caramelzeezoutchocola schreef op 30-01-2023 om 17:37:

[..]

Hoe laat ik het vocht eruit? Gewoon rauw in knijpen?

In plakken snijden en er zeezout over strooien, kwartiertje wachten en het met een keukenpapiertje er weer afvegen. Op deze manier wordt de aubergine niet zo snotterig.

Doglover351 schreef op 30-01-2023 om 18:22:

[..]

In plakken snijden en er zeezout over strooien, kwartiertje wachten en het met een keukenpapiertje er weer afvegen. Op deze manier wordt de aubergine niet zo snotterig.

Werkt ook met gewoon zout.

KillerQueen schreef op 30-01-2023 om 16:51:

[..]

Smaken verschillen. Ik vind courgette heel lekker en aubergine net snot.

Veel mensen houden er niet van. Ik vond het wel lekker in een soort paprikapasta.

Doglover351 schreef op 30-01-2023 om 18:22:

[..]

In plakken snijden en er zeezout over strooien, kwartiertje wachten en het met een keukenpapiertje er weer afvegen. Op deze manier wordt de aubergine niet zo snotterig.

En vooral ook: Van tevoren bakken in een tefal-pan voor je dat spul in een moussaka dropt.

Ik lust zelf totaal geen aubergines ... behalve in moussaka  .

Melanzane alla parmigiana vind ik ook zo heerlijk. Je moet de aubergine inderdaad eerst bestrooien met zout, na 10 minuten droogdeppen, dan bakken in olijfolie tot ze zo goed als gaar zijn. Beetgare aubergine smaakt bitter. Het is een hele klus, maar dan heb je ook wat.

Dan zou ik het vervangen door verschillende groentes. Alleen courgette is wellicht wat saai, courgette aangevuld met paprika en ui is al heel anders.
Inderdaad dan niet meer het originele recept, maar dat was in dit geval geloof ik ook niet de bedoeling.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.