Eten
Sophia_!
14-08-2021 om 16:38
Kip terug in de vriezer?
Even een vraagje:
Ik had vanmiddag kipfilets uit de vriezer gehaald. Ze zijn nu half ontdooit, maar nu heb ik ze toch niet nodig vandaag. Kan ik ze terugleggen in de vriezer? Of beter van niet?
Sophia_!
14-08-2021 om 16:40
Lavandula schreef op 14-08-2021 om 16:39:
Zou ik absoluut niet doen!
Niet he? Ik dacht het ook, maar begon te twijfelen.
Lavandula
14-08-2021 om 16:42
Nee, half ontdooien en dan weer invriezen is nooit een goed idee, maar zeker niet bij kip, vlees of vis.
Je kunt het wel bereiden en dan (volledig gaar dus) weer invriezen.
Sophia_!
14-08-2021 om 16:43
Granny71 schreef op 14-08-2021 om 16:42:
Het scheelt of je ze buiten of in de koelkast ontdooit hebt.
Buiten.
Normaal doe ik dat nooit, maar het was nu een beetje last-minute.
ShowyHummingbird30
14-08-2021 om 16:44
Uit de tijd dat ik nog vlees at: helemaal ontdooien en bakken, daarna kun je het weer invriezen. Bak het dan wel in kleine blokjes, ik weet niet of een heel stuk nog lekker is.
Maar volgens mij kun je het - mits in de koelkast ontdooid en niet te lang gewacht, prima opnieuw invriezen. Vlees in de koeling in de supermarkt is vaak ook al ingevroren geweest. Thuis invriezen is dan sowieso al de tweede keer.
Sophia_!
14-08-2021 om 16:44
Lavandula schreef op 14-08-2021 om 16:42:
Nee, half ontdooien en dan weer invriezen is nooit een goed idee, maar zeker niet bij kip, vlees of vis.
Je kunt het wel bereiden en dan (volledig gaar dus) weer invriezen.
tuurlijk! Dit word de oplossing voor de kip. Bedankt 😃
Granny71
14-08-2021 om 16:45
Sophia_! schreef op 14-08-2021 om 16:43:
[..]
Buiten.
Normaal doe ik dat nooit, maar het was nu een beetje last-minute.
Dan idd bereiden en opnieuw invriezen.
Bv in kleine stukjes pittig kruiden voor door de sla. In kleine porties invriezen zodat je altijd wat kan pakken.
nlies
14-08-2021 om 18:20
Coreopsis schreef op 14-08-2021 om 16:44:
Uit de tijd dat ik nog vlees at: helemaal ontdooien en bakken, daarna kun je het weer invriezen. Bak het dan wel in kleine blokjes, ik weet niet of een heel stuk nog lekker is.
Maar volgens mij kun je het - mits in de koelkast ontdooid en niet te lang gewacht, prima opnieuw invriezen. Vlees in de koeling in de supermarkt is vaak ook al ingevroren geweest. Thuis invriezen is dan sowieso al de tweede keer.
Hier staat op bakjes vlees die ingevroren zijn geweest dat ze niet opnieuw ingevroren kunnen worden. Kan wel als ze gebakken/ gestoofd of wat dan ook zijn
irmama
14-08-2021 om 18:22
Viva-amber schreef op 14-08-2021 om 18:20:
nee, je kan er toch binnen een dag of 3/4 wat van maken?
Wil je die ontdooide kip zolang bewaren???
Donkey
14-08-2021 om 18:23
Viva-amber schreef op 14-08-2021 om 18:20:
nee, je kan er toch binnen een dag of 3/4 wat van maken?
Zou ik niet aandurven. En als de klaargemaakte kip weer ingevroren moet worden kan je dat ook maar beter zsm doen denk ik.
Sophia_!
14-08-2021 om 18:23
Granny71 schreef op 14-08-2021 om 16:45:
[..]
Dan idd bereiden en opnieuw invriezen.
Bv in kleine stukjes pittig kruiden voor door de sla. In kleine porties invriezen zodat je altijd wat kan pakken.
Dit ga ik doen, dat is echt een slim idee. Nooit over nagedacht.
Viva-amber
14-08-2021 om 18:38
In de koelkast en binnen 3 dagen wat maken kan ook. Zou het sowieso niet buiten de koelkast ontdooien
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.