Eten Eten

Eten

Curry recept zonder tomaat of melkproduct

Ik krijg woensdag iemand te eten die een lactose intolerantie heeft. Verder mag hij ook geen pinda of tomaat.
ik had eigenlijk bedacht ik maak een curry maar alle curry’s die ik maak gaat of room in of tomaat.
Ik dacht anders roti te maken maar daar moet tomaten puree in geen idee of je dat gewoon weg kan halen.
Heb wat recepten met kokosmelk maar ook daar gaat allemaal tomaat of tomatenpuree in.  
Verder moet ik gewoon werken en wil ik ook niet iets te bewerkelijks. En ook geen potje want dat vertrouw ik niet. 

je kan toch kokosmelk gebruiken? Dat is volgens mij heel gebruikelijk. 

Pooh-Bear

Pooh-Bear

21-10-2024 om 22:07 Topicstarter

Ja maar meestal gaat er dan ook tomaat bij.
maar ik Heb ondertussen een recept gevonden.

Ik maak vaak gele curry, met gele curry kruiden, kokosmelk en groentes naar keuze in. Ik vind bijvoorbeeld ui, courgette, paprika, mais, kikkererwten en spinazie lekker maar er kan in principe van alles in. Rode curry heb ik laatst trouwens ook gemaakt zonder tomaat, met rode currypasta, kokosmelk en groentes naar keuze. In de rode currypasta ging geloof ik paprika, rode peper, knoflook, gember en nog wat kruiden.   

Gewoon de zuivel, tomaat en pinda weglaten? Ik zie het probleem niet, maar in mijn bloemkoolcurry stop ik sowieso geen tomaat.

Curry gaat bij mij in wat ik in huis heb, en dat is meestal geen tomaat want die moet ik speciaal kopen als die in een recept moet. En rauw vind ik er niets aan.Dat is het makkelijke van curry, restjes opmaken Gewone melk gaat er ook niet in, gewoon kokosmelk.

dan liever een kerriesaus dan een curry. Met als voornaamste smaakmakers, kip, ui en champignons, kippenbouillon, en veel kerrie, en kokosmelk (pas toevoegen na het binden van de saus). Met touge voor de knapperigheid. Dag van te voren maken, want de saus moet minimaal 4 uur trekken, afgekoeld.
Voor de saus structuur water en het bindmiddel van je voorkeur.
Eerst de kip aanbraden, aan de kant leggen voor saus aanmaken, vervolgens in de saus laten garen.
(Aardappelen, vlees en groenten of gewoon friet halen geen optie?)

De Indiase keuken heeft genoeg curry's die zonder tomaat zijn, room kun je dan vervangen door plantaardige room of kokosmelk. 
Denk aan aloo gobi, saag/palak paneer (met tofu ipv paneer), allerlei soorten dahl, etc. 

Tomaat is lastig ja. Vaak is het te vervangen door een ander zuurtje, citroensap bijvoorbeeld. Je kunt ook een namaaktomatensaus maken van wortel, paprika en een zuurtje. Uit pot gaat dat vrij snel, maar is wel meer werk dan een pakje natuurlijk. Groene curry is wss makkelijker, dat is meestal tomaatloos. Stamppot, chili en pannenkoeken zijn trouwens ook vrij makkelijk tomaat, lactose en pindavrij te maken.

NB: hopelijk doet het er niet toe voor jouw eter, maar itt tot pinda's is het niet verplicht om tomaat aan te geven op een verpakking. En producenten stoppen het zelfs graag weg onder 'specerijen'.

Pooh-Bear

Pooh-Bear

22-10-2024 om 12:33 Topicstarter

Bedankt iedereen ik ga een kerrie maken. Hoewel gewoon stomper ook een goed alternatief was geweest.
Ik ga zo en zo geen pakje of potje gebruiken.
ik realiseer me nu pas in hoeveel gerechten ik eigenlijk tomaat doe. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.