Eten Eten

Eten

Cream of chicken, waar te koop of hoe vervangen?

Voor een bepaald gerecht heb ik Cream of chicken nodig. Maar dat is in Nederland moeilijk te krijgen. Ik zou naar expatwinkels kunnen gaan, maar die zitten hier niet in de buurt. Heeft iemand tips waar je dit zou kunnen krijgen? Toko's of zo?
Of heb je ervaring met het vervangen? Ik las iets over room met kippenbouillon, maar dat lijkt me een stuk dunner.

(voor de goede orde: ik ben dus niet op zoek naar een recept om zelf kippensoep te maken, een blik Cream of Chicken is in Amerikaanse en Britse recepten een ingredient op zichzelf en ik ben op zoek naar zo'n blik. En wat je hier kunt kopen als kippencremesoep oid is niet hetzelfde. Cream of Chicken is veel dikker).


Zou je in zo'n recept kippenragout kunnen gebruiken. Anders bij een grote toko kijken ik koop daar old bay ook een typisch Amerikaans product of online.

Zelf maken?
https://thecozycook.com/cream-of-chicken-soup-recipe/



Using as a Substitute for Condensed Soup

  • This recipe serves as a direct substitute for canned Cream of Chicken soup.
  • 1 batch= two (10.5 oz.) cans of soup, each can is about 1 + 1/4 cups.
  • I recommend storing these in freezable soup containers.



Dan zou ik een blik of zak romige kippensoep nemen. Bijvoorbeeld van Unox. 

Zelf maken?

40 gram roomboter, 40 gram bloem. Een roux maken en kippenbouillon (van een blokje) bijgieten tot je de gewenste dikte hebt.

MarvelousM schreef op 24-01-2025 om 14:06:

Dan zou ik een blik of zak romige kippensoep nemen. Bijvoorbeeld van Unox.

Het spul wat ze zoekt is dikker. Een beetje zoals de soepen in blik die je moest mengen met een blik water

Ik zou een blik ragout doen en dan aanlengen met een klein beetje bouillon tot je de juiste dikte hebt. 

Ginevra

Ginevra

24-01-2025 om 16:33 Topicstarter

zelf maken heb ik geen zin in als er andere opties zijn, maar ragout vind ik wel een interessante. Nooit aan gedacht, maar de dikte is goed en de smaak zal wel in de buurt komen… 

Wat wil/ga je ermee maken?

MarvelousM schreef op 24-01-2025 om 14:06:

Dan zou ik een blik of zak romige kippensoep nemen. Bijvoorbeeld van Unox.

Deze en dan wat binden met maïzena.

sashimi schreef op 24-01-2025 om 14:53:

Ik zou een blik ragout doen en dan aanlengen met een klein beetje bouillon tot je de juiste dikte hebt.

Of dit inderdaad.

Poezenmeisje schreef op 24-01-2025 om 14:42:

Zelf maken?

40 gram roomboter, 40 gram bloem. Een roux maken en kippenbouillon (van een blokje) bijgieten tot je de gewenste dikte hebt.

Komt niet in de buurt.

Gebruikersnaaminvullen schreef op 24-01-2025 om 13:30:

Zelf maken?
https://thecozycook.com/cream-of-chicken-soup-recipe/



Using as a Substitute for Condensed Soup

  • This recipe serves as a direct substitute for canned Cream of Chicken soup.
  • 1 batch= two (10.5 oz.) cans of soup, each can is about 1 + 1/4 cups.
  • I recommend storing these in freezable soup containers.



Komt wel in de buurt.

Ginevra

Ginevra

24-01-2025 om 19:09 Topicstarter

Marie111 schreef op 24-01-2025 om 16:44:

Wat wil/ga je ermee maken?

Ik heb wat recepten voor ovenschotels waar Cream of chicken geacht wordt voor smaak en romigheid te zorgen, die wil ik uitproberen. 
En uiteraard weet ik dat er 100 manieren zijn om smaak en romigheid te maken met andere ingrediënten, maar ik wil die Amerikaanse recepten uitproberen. Ze noemen het casserole. Het lijkt me lekker en vies tegelijkertijd. 

Ik kijk veel filmpjes van Amerikaanse " recepten" op Tiktok, ik vind het fascinerend. En inderdaad de casserole komt heel vaak voorbij

Casserole betekent gewoon ovenschotel/stoofschotel, dus dat op zich zegt weinig over de ingrediënten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.