Eten
afrodite05
18-12-2022 om 13:57
Brownies/chocolademuffins met kersen en...?
Ik wil binnenkort voor "toetjesliefhebbers" iets lekkers maken. We eten eerst afhaalchinees, dus het hoeft allemaal niet groot. Ik wilde sowieso ijs op tafel zetten en zelf kleine appelflapjes maken. Daarnaast zit er een liefhebber van kersen aan tafel, vooral voor hem had ik iets bedacht waar ik nog niet helemaal uit ben en hulp bij nodig heb
Ik heb chocolademuffins gekocht (ben te lui om zelf brownies te bakken), daar wil ik taartjes van maken met als topping kersen. De bedoeling is om de 4 muffins te halveren, zodat het 8 ronde taartjes worden. 4 voor die dag, 4 voor een dag later. Ik heb zo'n blik kersenvlaaivulling gehaald, dan is de saus tenminste al stevig en hoef ik niet met gelatine te klooien.
Maar ik wil nog iets "wits" tussen de muffin en kersen in. Ik twijfel nog tussen slagroom, mascarpone of monchou. Ik ben bang dat slagroom te slap is en dat de kersen daarvoor te zwaar zijn, wat denken jullie? Zou anders een pakje van 100gr monchou met 125ml geklopte slagroom qua verhouding een goede combi zijn, of is dat veel te veel voor 8 minigebakjes? Of is iets met mascarpone toch een beter idee? Of nog iets anders waar ik helemaal niet aan heb gedacht? (Tja, waar een mens zich al druk om kan maken...)
Alvast bedankt voor het meedenken!
Moosey
18-12-2022 om 14:08
Ik zou crème fraiche doen omdat ik nog iets frissigs tussen al dat zware zoete zou willen. Of mascarpone met citroenzest. Voor 8 taartjes zou 250 ml totaal wel ongeveer ok zijn qua hoeveelheid denk ik ja.
afrodite05
18-12-2022 om 14:19
Ja, iets met citroen zat ik ook aan te denken maar ik wil er vooral niet veel werk aan hebben. Het zijn niet de meest dankbare mensen om voor te koken zegmaar, dus dan vind ik het ook niet zo leuk om me uit te sloven, terwijl ik dat voor andere gasten wel zou doen.
En dan, dus muffins doorsnijden, wit erop en dat in de koelkast bewaren, kersen pas vlak voor serveren erop, of al helemaal k&k maken? Of misschien zelfs de mascarpone/wit en kersen allebei pas vlak voor serveren erop klodderen?
Herfstappeltaart
18-12-2022 om 14:37
afrodite05 schreef op 18-12-2022 om 14:19:
Ja, iets met citroen zat ik ook aan te denken maar ik wil er vooral niet veel werk aan hebben. Het zijn niet de meest dankbare mensen om voor te koken zegmaar, dus dan vind ik het ook niet zo leuk om me uit te sloven, terwijl ik dat voor andere gasten wel zou doen.
En dan, dus muffins doorsnijden, wit erop en dat in de koelkast bewaren, kersen pas vlak voor serveren erop, of al helemaal k&k maken? Of misschien zelfs de mascarpone/wit en kersen allebei pas vlak voor serveren erop klodderen?
Ik zou alles pas vlak voor het serveren erop klodderen. Zeker is de koelkast heb je anders kans op uitdrogen.
afrodite05
18-12-2022 om 14:43
Herfstappeltaart schreef op 18-12-2022 om 14:37:
[..]
Ik zou alles pas vlak voor het serveren erop klodderen. Zeker is de koelkast heb je anders kans op uitdrogen.
Ja, uitdrogen maar misschien ook zompig worden... Jammer, wilde eigenlijk alles af hebben voor ze komen. Maargoed, als dat alles is wat er nog moet gebeuren, valt het alsnog wel mee.
EnchantedDragonfly18
18-12-2022 om 16:22
Slagroom kun je ook maken met klopfix, dan blijft het stevig.
Rosehip
18-12-2022 om 22:14
Ik zou mascarpone doen. Zoals bij deze taart:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187831/brownietaart-met-mascarpone-en-rood-fruit
EnchantedDragonfly18
18-12-2022 om 22:19
afrodite05 schreef op 18-12-2022 om 14:19:
Ja, iets met citroen zat ik ook aan te denken maar ik wil er vooral niet veel werk aan hebben. Het zijn niet de meest dankbare mensen om voor te koken zegmaar, dus dan vind ik het ook niet zo leuk om me uit te sloven, terwijl ik dat voor andere gasten wel zou doen.
En dan, dus muffins doorsnijden, wit erop en dat in de koelkast bewaren, kersen pas vlak voor serveren erop, of al helemaal k&k maken? Of misschien zelfs de mascarpone/wit en kersen allebei pas vlak voor serveren erop klodderen?
Je kunt de vulling van dit recept gebruiken.
ShowyHummingbird30
19-12-2022 om 09:33
Je kunt ook (zelfgemaakte nep-) clotted cream gebruiken. Is stevig en iets frisser dan slagroom. Onderstaand is hier favoriet bij scones.
https://www.laurasbakery.nl/zelf-clotted-cream-maken/
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.