Eten Eten

Eten

Borden ruiken muf door vaatwasser

Mijn borden ruiken heel muf nadat ze in de vaatwasser zijn geweest. Het beïnvloed echt de eetervaring. Heeft iemand tips om ze beter te laten ruiken?

Vaatwasser reinigen,  of ander afwasmiddel?

vaatwasser reinigen kan helpen.

Zit er wel zout en glansspoelmiddel in de machine? 
Welke merk vaatwastabletten gebruik je? 
Al eens een ander merk geprobeerd? 
Filter goed schoon? 

zijn de borden onbeschadigd? Want in de niet geglazuurde delen kan water en bacteriën trekken die de muffe geur veroorzaken en dat krijg je er dan niet meer uit.

Geeft jouw vaatwasser niet aan dat er weer een reinigingsbeurt nodig is? Dit is verstandig te doen om de zoveel wasjes, daarmee voorkom je ook geurtjes etc.

Als het bovenstaande allemaal in orde is: Gebruik je vaatwastabletten met citroengeur of z'on 'verfrisser' met citroen? Bij ons geeft dat echt hele rare geurtjes aan de vaat, vooral geen citroengeur.

Er zit kennelijk iets in je waswater wat hecht aan het gladde oppervlak van je borden en wat niet wegspoelt.

Bij ons komt dat als er ei gebruikt is. Dit is niet te voorkomen qua vaatwastabletten, glansmiddel en zout. 

Is alles schoon, filters, en doen de sproeiarmen het goed, niet verstopt?

Inderdaad sproeiarmen doorprikken (de gaatjes), filter goed schoonwassen en de machine laten draaien op een heet programma met een reinigingsmiddel voor vaatwassers.

Als het alleen de borden zijn en de rest van de vaat ruikt wel fris dan ligt het dus aan de borden. Ik zou dan andere borden kopen van porselein en niet van aardewerk.

Heetste programma gebruiken nadat je de vaatwasser van binnen hebt schoongemaakt. Tijdens dat hete programma vaatwasserreiniger gebruiken.

verse citroenen erin doen (in de vaatwasser), werkt ook wel. 

Velca schreef op 29-07-2024 om 08:48:

Als het bovenstaande allemaal in orde is: Gebruik je vaatwastabletten met citroengeur of z'on 'verfrisser' met citroen? Bij ons geeft dat echt hele rare geurtjes aan de vaat, vooral geen citroengeur.

O ja vreselijk..

Heb die eens in bulk gekocht van dreft en alles stonk gewoon. Heb het weggegeven op een minimagroep, maar ergens vond ik dat ik dat zelfs niet kon maken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.