Eten
Herriebuiten
22-12-2023 om 07:20
Bevroren bessen in baksel
ik ga een taart bakken met blauwe bessen en wil diepvriesbessen gebruiken.
Moet je die eerst ontdooien? Lijkt me wel.
Hoe zorg je ervoor dat ze de taartmix niet te nat maken?
ToetieToover
22-12-2023 om 07:36
Ik reken fruit in een cheesecake als vocht, dus ik zou dan wat aan de verhouding sleutelen. En de bessen gewoon bevroren meebakken, geeft geen problemen.
Herriebuiten
22-12-2023 om 08:32
ToetieToover schreef op 22-12-2023 om 07:36:
Ik reken fruit in een cheesecake als vocht, dus ik zou dan wat aan de verhouding sleutelen. En de bessen gewoon bevroren meebakken, geeft geen problemen.
Dank je voor de tip!
Teigera
22-12-2023 om 09:57
De blauwe bessen even omroeren met bloem, dat zorgt ervoor dat ze niet allemaal naar beneden zakken.
Herriebuiten
22-12-2023 om 10:49
Teigera schreef op 22-12-2023 om 09:57:
De blauwe bessen even omroeren met bloem, dat zorgt ervoor dat ze niet allemaal naar beneden zakken.
Dank je voor de tip, dat zal ik doen.
afrodite05
22-12-2023 om 13:23
Teigera schreef op 22-12-2023 om 09:57:
De blauwe bessen even omroeren met bloem, dat zorgt ervoor dat ze niet allemaal naar beneden zakken.
Deze tip wilde ik ook geven. Ooit iets gebakken met frambozen uit de diepvries. Toen had ik de frambozen eerst laten ontdooien. Zonde, want dat werd een kledderboel. Bij de herkansing heb ik ze bevroren (maar idd door bloem gewenteld) door het beslag gedaan en dat ging prima.
Succes met bakken!
rionyriony
22-12-2023 om 13:24
Ja, anders duurt het langer voor het baksel op temperatuur is in de oven.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.