Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Ringetje van bedeltjes

Ik had een gewone ketting en daar aan had ik mijn kinderkopjes hangen.

Nu is er vorig jaar een bedeltjes afgevallen, ringetje stond iets open, gelukkig thuis gevonden.

Nu heb ik een nieuwe dikkere ketting en passen die ringetjes/ bedeltjes net er in heen.

Ben naar een juwelier geweest, en die wilt het gaan vergouden, maar double is ook goed, ( een wat groter ringetje )maar wilt de juwelier niet doen.

Zou een Lucardi dit wel doen?

Vraag het na bij Lucardi
https://www.lucardi.nl/reparaties.html

Persoonlijk zou ik naar een andere "echte" juwelier gaan. Eentje die welwillend is en het ringetje wel wil vervangen. (en dichtlassen)

Cindy79

Cindy79

04-09-2024 om 21:51 Topicstarter

Ik ga het vragen, en idd zeker dicht lassen.

Bedoel je met vergouden misschien vergulden? Dat is hetzelfde als double en dat wil je wel

Ik denk dat het handwerk wat een juwelier aan het vergulden heeft prijziger is dan een massief gouden ketting maar dan machinaal gemaakt. Dat heeft iets te maken met het uurloon van de juwelier contra de machinaal geproduceerde maar echt gouden kettingen. Gewone juweliers doen dit overigens nieteens zelf. Veertig jaar geleden werd dit al uitbesteed naar goedkoper werkende ateliertjes. Zo hebben die ooit weleens een belangrijke armband van mijn moeder gemold. En nieteens gecontroleerd door de juwelierswinkel voordat hij opgehaald werd. En duur! Bijna eenderde van de prijs van de armband.

Ik denk ook wel dat er speciale sluitingen zouden moeten bestaan om verlies van bedeltjes te voorkomen. Bijvoorbeeld een klein ringetje dat net zo werkt als een een sleutelring en waaruit maar zelden een sleutel uit kan ontsnappen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.