Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Kleding bij grote borsten

Goedemiddag dames, ik ben op zoek naar kleding die goed staat/valt als je grotere borsten hebt. Bij googlen kom ik vooral op links over lingerie. Gelukkig hebben we in het dorp een winkel die mijn maat lingerie verkoopt.
Ik heb copmaat G, maar smalle benen en heupen. Soms valt positiemode wel goed maar dat vind ik toch wat ongemakkelijk in de winkel om uit te leggen dat ik niet zwanger ben maar wel die kleding koop.
Tot nu toe slaag ik vaak wel bij Norah maar misschien zijn er nog meer tips voor winkels met betaalbare kleding voor mijn postuur. Ik heb maat 44. Zoek vooral fysieke winkels. Omgeving Edam/Purmerend maar mag ook verder weg.

Ik lees even mee. Heb dezelfde cupmaat, ben alleen wel wat dikker dan jij als ik het zo lees. Maar toch valt kleding niet lekker.

Damoontje

Damoontje

14-07-2024 om 17:13 Topicstarter

Sombra, ik weeg nu 87 kg. Het zit voornamelijk op mijn buik en borsten, vandaar dat de zwangerschapsmode ook best goed valt. 
Maar vandaar dat de gemiddelde verkoopster er ook vanuit gaat dat.... nouja dat dus. Ben benieuwd of er ook gewone winkels zijn voor mensen met ons figuur. 

Online positiekleding kopen? Dan hoef je niets uit te leggen. 

Damoontje, met alle respect: waarom moet jij je verveeld voelen als je - zonder zwanger te zijn - zwangerschapskleding koopt? Als dàt de oplossing voor jouw probleem is, doe het dan! En waarom zou je niet zeggen tegen een verkoopster dat het omwille van je figuur is, dat je voor de kleding van haar winkel kiest. En ik zou denken dat als je het bij 'vanwege mijn figuur' houdt, dat de verkoopster zelf ook meer op de vlakte gaat blijven. Een beetje tactvolle winkelmevrouw, die gaat daar discreet mee om hoor. Tenslotte, als je in een winkel koopt, zijn ze altijd vriendelijk. Klant is koning! Of in dit geval koningin.
Even je onterechte schaamte achter je laten en in mooie, stijlvolle en voor jou passende kleding door het leven gaan.

Doen hoor en succes!

Ik heb dezelfde mast en draag graag jurkjes in de stijl van topvintage. Veel daarvan flatteren je buik ook meteen omdat ze onder je borsten wijd uitlopen. Sommige merken zijn ook stretchy,  wat makkelijk is met aandoen. Lady V heeft daar bijvoorbeeld verschillende modellen van, of Blutsgeschwister. 

Een beetje offtopic, maar toch wil ik je even melden dat cupmaat G niks zegt. Ik heb maat 70G en daarmee ben ik echt geen kermisattractie (zie https://www.superbra.nl/blogs/news/hoe-werken-bh-maten).

Het is fijn dat er in jouw dorp een winkel is die jouw maat lingerie verkoopt, maar een echt goed passende bh is iets anders. En nee, ik heb geen aandelen in bovenstaande winkel, was het maar waar, maar ik weet inmiddels wel dat een echte goede bh een wereld van verschil maakt.



Met 80a heb je inderdaad grotere borsten dan met 75b. Dat weet ik, want ik heb een blauwe maandag 80a gehad.

Damoontje

Damoontje

15-07-2024 om 21:20 Topicstarter

Thanks voor de tips! 

Nee ik ben ook geen kermisattractie maar de meeste jasjes, jurkjes etc passen gewoon niet goed. Top vintage klinkt ook als een goede tip. 
En ja idd ik kan ook naar een positiemode winkel gaan en gewoon duidelijk zeggen dat ik niet zwanger ben. Ik krijg wel regelmatig de vraag of ik zwanger ben omdat mensen dat gewoon snel denken op mijn leeftijd met mijn figuur. Wil beetje die ongemakkelijke praat voorkomen maar dat kan ik gewoon voor zijn. 

Heb op dit moment sowieso ff nieuwe kleren nodig, heb de droger vrij regelmatig gebruikt maar een aantal dingen daar vallen de gaten in. Wel jammer maar die kleding is gewoon afgedragen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.