Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Hoe vaak naar de kapper lang haar laten groeien

Hoi, ik wil graag mijn haar heel lang laten groeien. Ik heb altijd al lang haar gehad, maar nu wil ik het tot op mijn heupen laten groeien. Ik ging meestal 3x per jaar naar de kapper, maar toen werd het nooit veel langer dan hoe ik het nu al jaren heb. Wat is nu handig? Het is 5 maanden geleden dat het mijn haar voor het laatst geknipt en het ziet er nog goed uit. 

Hebben jullie tips hoe ik mijn haar nu wel echt lang kan krijgen? 


dan juist niet naar de kapper je haar gaat toch echt niet sneller groeien wanneer je het afknipt

Linde93

Linde93

03-09-2024 om 20:33 Topicstarter

GroenTuintje schreef op 03-09-2024 om 20:31:

dan juist niet naar de kapper

Ik heb altijd geleerd dat je wel naar de kapper moet gaan als je je haar wilt laten groeien (maximaal 1x in de drie maanden). Omdat anders je haar kapot gaat van de gespleten haarpunten en dat je haargroei tegengaat.

Dus je hebt lang haar en wil nog langer haar. Een haar wordt, als je jong en gezond bent, wel zes jaar, voordat hij uiteindelijk stopt met groeien, overgaat van de groeifase naar de rustfase, en tenslotte afgestoten wordt, waarna direct weer een nieuwe haar uit de papil komt en hopelijk weer zes jaar oud wordt.

Er bestaan allerlei factoren waardoor niet iedereen gezegend is met haar als Sissi. Veel is aangeboren.

Het klinkt of jij wel mooi sterk haar hebt. Ik zou het alleen maar bij laten punten als de puntjes of het model niet mooi meer zijn. Ik zou duidelijk vertellen aan je kapper wat je wil: alleen de dorre puntjes eraf. Er bestaan middelen die je haarpunten langer mooi houden die dan dus minder gaan splijten. Ik weet niet hoe ze heten. Ik weet ook niet of ze doen wat ze beloven.

Linde93 schreef op 03-09-2024 om 20:33:

[..]

Ik heb altijd geleerd dat je wel naar de kapper moet gaan als je je haar wilt laten groeien (maximaal 1x in de drie maanden). Omdat anders je haar kapot gaat van de gespleten haarpunten en dat je haargroei tegengaat.

Nee hoor, mijn oudste heeft enorm lang haar en geen last van gespleten punten oja en nog nooit naar de kapper geweest

Lang haar hier.

Ik ga gemiddeld 1 keer om de 9 maanden à jaar.
Effe bijpunten. En soms iets meer.

Ik merk het overigens vanzelf wel als het onderaan dood begint te gaan, moeilijker te kammen valt, ... Tot het zover is komt er geen kapper aan.

GroenTuintje schreef op 03-09-2024 om 20:40:

[..]

Nee hoor, mijn oudste heeft enorm lang haar en geen last van gespleten punten oja en nog nooit naar de kapper geweest

Dat jonge haar is zo prachtig! Schitterend van kleur, mooi dicht ingeplant, diepe glans.

Een tijdje geleden heb ik mijn haar laten groeien om te doneren. De kapper wilde mijn haar toen een tijdlang niet knippen, omdat dat volgens haar echt niet nodig was en het dan alleen maar langer zou duren. 

rionyriony schreef op 03-09-2024 om 20:49:

[..]

Dat jonge haar is zo prachtig! Schitterend van kleur, mooi dicht ingeplant, diepe glans.

Ja jong haar wordt ook vaak in arme landen verkocht, omdat het veel elastischer is dan ouder haar.

Lief zijn voor je haar, met goede verzorgingsproducten en zo weinig mogelijk stylingproducten en -apparaten. Pas naar de kapper als je gespleten punten krijgt, want dat stukje punt herstelt niet meer en gaat alleen maar verder, naar boven dus. Klein stukje eraf en door.

mut

mut

03-09-2024 om 22:49

Ik ga nooit naar de kapper. Als het mij te lang wordt, dus als ik last krijg van de lengte (dan komt het over mijn taille/ lig ik erop in bed enz.), dan vlecht ik het en knip er een stuk af. Dat stuk is dan een centimeter of 10. Paar keer ( 3x? gokje) per jaar. Wassen 1x per week, 7 kruiden shampoo. Verder niets, geen extra voeding/ speciale shampoo/ spoeling/ verf enz. Geen krultangen of haardrogers.

Ik heb ook erg lang haar. Ik knip het al jaren zelf. Twee keer per jaar de punten bijknippen. Ik vind de kapper echt geldverspilling als je zulk lang haar hebt. Het enige wat ze doen is bijpunten. Nog geen 10 minuten werk. En je betaald de volle pond plus nog lang haar toeslag. 

Of je haar erg lang kan worden is vooral een kwestie van genetica. Goed verzorgen, bijpunten. En dan zien hoe lang het kan worden. Mijn haar is nu al jaren een stukje onder mijn navel en veel langer wordt het niet. 

Het doel is toch niet enkel zo lang mogelijk? Het mag er toch ook nog wel een beetje mooi en verzorgd uitzien? Misschien zelfs een beetje in model?

Ik heb lang haar, maar ga toch (weer) elke 2 a 3 maanden naar de kapper, niet alleen om de puntjes te knippen, maar om alles weer in model te krijgen. Ik heb lange lagen en “curtain bangs” en dat wil ik mooi in model houden.

Als je een model hebt kan een kapper fijn zijn. Ik heb het gewoon recht. Goed verzorgen en mijn haar er 'mooi' uit laten zien kan ik ook heel goed zonder kapper.

Mijn ervaring is dat kappers de wens voor heel lang haar niet snappen. Elke keer toch veel te kort of veel te grove lagen. Wat ik ook zei. Kon soms wel huilen. Maanden werk naar zijn grootje. Ik trap er niet meer in. Niemand komt meer aan mijn haar behalve ikzelf. 

Niet iedereen kan haar tot aan haar kont laten groeien. Dat heeft te maken met de cyclus van de haargroei met 4 fases. Jouw haren zullen niet langer worden dan dat je het al jaren hebt. 

Het ligt heel ingewikkeld wat men mooi vindt. Ik las een oud boek van rond het jaar 1900 en daar kwam de beschrijving in voor dat "de vrouw een vlecht had zo dik als een mannenpols" waarmee hij zeggen wou dat ze echt heel mooi, aantrekkelijk, gezond en jong was. Vermoedelijk had hij het ook ergens bovenaan gemeten. Onderaan is een vlecht altijd beduidend minder omvangrijk.

Tegenwoordig haalt haast niemand dat meer. Vanaf hun elfde jaar al hebben veel meisjes hun haar geverfd, met hete stijltangen bewerkt en met allerlei effectproducten ingespoten. De kans op een dergelijke bos haar is niet erg groot meer.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.