Beauty en fashion Beauty en fashion

Beauty en fashion

Hakken welk merk?

hoi. Ik ben hier nieuw en hoop op hakken of merken tips. Op mijn werk is het normaal om hakken te dragen. Ik heb pumps, maar loop er niet lekker op en heb echt moeie en pijnlijke voeten aan het eind van mijn werkdag. 
Als ik schoenen zoek die ik alleen voor mijn werk draag, blijft ik liefst onder de 60. Zijn er merken die comfortabel lopen en ook niet zo uitglijden? Ik heb ook snel last van schoenen die uitflippen. Hebben jullie tips voor mij? Max 8 cm hoor, anders kan ik echt niet meer lopen 😂 


Of je betaalt minder dan €60 en hebt pijn aan je voeten, óf je betaalt heel veel meer en loopt comfortabel. Sorry, het is niet anders.
Om een goede schoen met hak te ontwerpen is nu eenmaal meer vakkennis nodig en het maken van een goede leest kost tijd en geld.
Alleen voor werk is toch al acht uur per dag dragen. Dat is langer dan met een feestje.

Ik vind “no stress” van Manfield lekker lopen.
En nu lekker in de sale 💃🏻

Swifter

Swifter

13-07-2024 om 13:09 Topicstarter

wat geef jij uit aan hakken Fenyw? Onder welk bedrag denk jij dat hakken slecht zijn? Welke merken zijn goed?

Ik ga bij Mansfield kijken loulou. Dankjewel.

Paul Green 👍 Ik heb 2 paar waarvan de ene 8 jaar oud en de ander een jaar of 6 (deze zijn inmiddels wel versleten, dus ik moet op ook zoek naar een paar nieuwen)
Kortom investeer in een paar goede, die lekker zitten en dan kan je er jaren mee vooruit. 

Of gewoon geen hakken dragen als het niet comfortabel is?

het hangt van de vorm van je voet af wat voor de een comfortabel is is voor de ander niet te doen.
Heb je een grotere maat dan heb je meer voet om de hoogte te overbruggen. 
Verwachten ze naaldhakken of mag een blokhak ook?

Zelf vind ik tamaris fijn lopen. Tegen het uitslippen kun je een kussentje in de hiel doen te krijgen bij de schoenwinkel. Of schoenen met een bandje over de wreef.

Maar het is natuurlijk van de zotten om alleen van vrouwelijke medewerkers te verwachten dat ze hakken dragen. En als sat de enige reden is dat je hakken wil dragen dan zou ik het niet doen. Want de werkgever heeft aan de andere kant de verplichting om aan de gezondheid van medewerkers te denken en doen dit zo niet.

Ik draag meestal Gabor. Die passen altijd goed, knellen niet en ik slip er niet uit. Het zijn niet de meest hippe modellen, maar ik geef de voorkeur aan comfort. Mijn jurken zitten als pyjama’s en mijn schoenen als slofjes

Mischa83 schreef op 13-07-2024 om 13:24:

Of gewoon geen hakken dragen als het niet comfortabel is?

Eens.


Swifter

Swifter

13-07-2024 om 15:17 Topicstarter

ik ben de jongste en het laatste binnen. Dit is mijn eerste serieuze baan en ik voel me niet fijn om hier als enige een punt van te maken. 
Mannen lopen in pak en dragen met warm weer niks bloot, terwijl vrouwen rokken mogen dragen. Wel met hak dan. Ik pas me liever aan. 

Ik ga zoeken naar stewardess schoenen. Ze zijn wel wat minder hip haha. Maar mijn voeten en rug zijn me veel waard.

Loulou39 schreef op 13-07-2024 om 12:44:

Ik vind “no stress” van Manfield lekker lopen.
En nu lekker in de sale 💃🏻

Ja goed merk!

Ik loop ook graag op hakschoenen van Manfield. De hoogte van de hak maakt voor mij minder uit als de breedte. Het hoeft geen blokhak te zijn maar de breedte van de hak moet niet te smal zijn, dan vind ik het vervelend lopen, een hele dag.

Ik zweer bij schoenen van Paul Green en Peter Kaiser voor m’n werk. Beiden duurder trouwens, maar ik doe er eindeloos mee. Ik heb een beige, donkerblauwe en zwarte variant en wissel die af.

Dit model: https://www.omoda.nl/dames/hakken/zwarte-peter-kaiser-pumps-selmi-246601.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAAD8moXZ_RkWGiC7IrCLT5bIFVHAyi&gclid=EAIaIQobChMIqPql78WkhwMVeq6DBx37iALJEAQYFyABEgJ9-_D_BwE

https://www.omoda.nl/dames/hakken/zwarte-paul-green-pumps-3740-244853.html

Als Rotterdam voor jou te bereizen is, dan zou je eens kunnen gaan kijken bij Silhouette schoenen (Karel Doormanstraat, vlak bij Mediamarkt Centrum). Zij bedienen ook de drag-, trans- en kink-wereld, maar hebben meer dan genoeg zakelijke schoenen met een bescheiden hak in huis. En heel belangrijk: ze hebben kennis van hakken! Prijs van een paar tientjes tot honderden euro's. 

Sorry ik heb geen tip, maar wat een onzinnige en seksistisch bullshit.

Ik zou ergens anders gaan werken. Maar goed in sommige branches is dit helaas nog steeds de standaard.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.