Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Welke vakantie met kinderen

Op dit moment zijn wij op vakantie, een kampeervakantie om precies te zijn. Mijn man en ik merken de laatste jaren al dat onze liefde voor kamperen aan het wegebben is. En nu we hier weer op de camping staan wordt het gevoel dat we niet meer willen kamperen alleen maar groter. We hebben dan ook besloten dat onze volgende vakantie geen kampeervakantie wordt.

Dan komt wel de vraag, wat dan? Onze kinderen zijn nu 7 en 9 jaar. Uiteraard willen we dat zij ook een leuke vakantie hebben.
Een hele actieve vakantie zit er vanwege een heel slechte knie van mijn man niet in. Wel houden we van uitstapjes die niet te belastend zijn voor de knie van mijn man
 
We denken zelf aan een appartement waar een leuk zwembad bij zit. Locatie zijn we nog niet over uit. Vliegen of auto maakt ons ook niet uit. Veel verder dan dit komen we eigenlijk niet.

We zijn op zoek naar wat ideeën? Wat voor een soort vakanties doen jullie met jonge kinderen?

Het internet is niet al te best op onze camping, dus het kan zijn dat ik laat reageer.


Wil je animatie voor je kinderen?
Ja --> kies voor een vakantiepark
Nee --> huur een zelfstandig appartement/vakantiewoning

UnknownCrocodile85

UnknownCrocodile85

10-08-2024 om 17:16

Vakantie park 
Jullie je huisje
Kinderen hun zwembad en andere activiteiten.

HumpieDumpie

HumpieDumpie

10-08-2024 om 17:22 Topicstarter

Dat een vakantiepark als alternatief genoemd wordt snap ik. Dit hebben we in wel eens gedaan voor een weekend weg ofzo, maar helaas is onze ervaring niet al te best. Vooral de kwaliteit van de bedden laat vaak te wensen over en na een paar beroerde nachten waren we er vaak wel klaar mee.

Van animatie maken onze kinderen geen gebruik, een zwembad is voor ons wel een vereiste.

Wil je een zwembad dat hoort bij je huisje/appartement of is het ook oké om regelmatig naar het plaatselijke zwembad te gaan?

alhambra schreef op 10-08-2024 om 17:09:

Wil je animatie voor je kinderen?
Ja --> kies voor een vakantiepark
Nee --> huur een zelfstandig appartement/vakantiewoning

Animatie is in deze dan wel een heel breed begrip. Ik hoef geen knutselclub en mini disco maar wel andere kinderen om mee te spelen. Ben wel benieuwd of die optie er ook is.  En of die kinderen elkaar dan ook opzoeken/ontmoeten zoals op een camping 

Nu zijn ze ouder maar in die leeftijd hebben we van alle hande verschillende vakanties gehad, wel veel Spanje gedaan de boulevard zijn daar altijd leuk en veel animatie in de hotels, Malgrat de mar appartement,  Canarische eilanden hotel met ontbijt, keer all in Turkije gedaan, ligt er ook beetje aan of je kinderen van animatie houden of juist van Er op uit gaan natuurlijk. We hebben ooit cruise gedaan vonden ze geweldig maar ook wel eens een sta caravan gehuurd! 

Waar zit de weerstand voor de camping dan precies in? We kunnen je beter advies geven als we weten wat je niet meer wilt.
Wij maken altijd een ‘rondreis’, wij zijn snel uitgekeken op een plek. Dus verschillende locaties en een huurauto. Deden we met kinderen, en nu weer samen.
Voor jongere kinderen die een camping gewend zijn kun je denken aan een appartement of bungalow op een vakantiepark. Als je er eentje doet op een beetje interessante plek kun je een dagje wat ondernemen en dan een dag aan het zwembad/strand. Op een complex is ook altijd wel entertainment en/of een voetbalveld, speeltuin, bowlingbaan, je kunt het zo gek niet bedenken.

HumpieDumpie

HumpieDumpie

10-08-2024 om 17:26 Topicstarter

alhambra schreef op 10-08-2024 om 17:23:

Wil je een zwembad dat hoort bij je huisje/appartement of is het ook oké om regelmatig naar het plaatselijke zwembad te gaan?


Bij voorkeur wel een zwembad dat hoort bij het huisje/appartement/hotel/resort. Onze kinderen zwemmen het liefst dagelijks.

MijnNaamIsHaas73 schreef op 10-08-2024 om 17:25:

[..]

Animatie is in deze dan wel een heel breed begrip. Ik hoef geen knutselclub en mini disco maar wel andere kinderen om mee te spelen. Ben wel benieuwd of die optie er ook is. En of die kinderen elkaar dan ook opzoeken/ontmoeten zoals op een camping

Eens. Goede opmerking!

Vliegen naar bijvoorbeeld Spanje en dan een hotel /appartement /resort boeken met een zwembad ( hebben er meeste wel als je naar een badplaats gaat).
Of kijk eens bij Eliza was here, daar zitten zulke leuke accomodaties bij.
Alles kan, van zelf koken /uit eten tot alleen met ontbijt of half pension of all inclusive.

HumpieDumpie

HumpieDumpie

10-08-2024 om 17:36 Topicstarter

Jonagold schreef op 10-08-2024 om 17:26:

Waar zit de weerstand voor de camping dan precies in? We kunnen je beter advies geven als we weten wat je niet meer wilt.


De weerstand zit vooral in het gedoe en het missen van een klein beetje luxe. Vooraf alles inpakken, bij aankomst alles opzetten, je afwas naar het afwashok slepen, te kleine douchehokjes, ‘s nachts plassen is een hele onderneming, dat soort dingen. Lijkt me heerlijk om alleen maar een koffer met kleding in te hoeven pakken en bijvoorbeeld ‘s nachts gewoon even je bed uitglijden om snel te plassen in de badkamer op een paar meter afstand. 


Als we met z’n tweeën zouden zijn, zouden we ergens een hotel boeken (of meerdere), maar ik weet nog niet zo goed of dat leuk is voor de kinderen. Aan de andere kant, hier op de camping zwemmen ze dus veel en verder doen we veel spelletjes, lezen ze veel, tekenen/kleuren graag en hebben wat schermtijd. Dingen die op een niet-campinglocatie ook wel kunnen.

Grappig, wij kiezen juist andersom. Na een aantal jaren vliegvakanties nu drie weken op pad geweest met de camper. Ik weet natuurlijk niet hoe jullie kinderen zijn maar die van ons vinden contact met andere kinderen en vrienden maken belangrijk + zwembad. Contact maken op een camping gaat naar onze ervaring toch makkelijker. Zowel voor de kinderen als jezelf. Juist behoefte aan wat meer op jezelf dan werkt een hotel ook prima. En daarin is van alles mogelijk. Van klein en kneuterig, gemiddelde grootte, groots en meeslepend met alles en en eraan. Bekijk vooral ook reviews. Aan de hand van de reacties lees je welk publiek er komt en of dat aansluit bij jullie wensen. Zo vermijden wij de Costa in Spanje met de friet van Piet. Maar ook de alternatieve en te kleine campings of accommodaties zonder faciliteiten. Zoeken doe ik zelf door ofwel te zoeken op bestemming. Ofwel inspiratie op te doen via de grote bekende ketens om te kijken wat leuk lijkt en dan in de omgeving te kijken wat er nog meer te koop is. Ook kijk ik wel eens op getyourguide om te zien wat er te doen is in de omgeving. 
Succes!

Probeer eerst een keer de tussenweg: een tent/stacaravan huren op een camping? Geen gesleep met potten en pannen en je hoeft niks op te zetten. Of de luxe variant: glamping, mooie tent met eigen terras, wc en badkamer 😃. Is niet heel goedkoop  (is een hotel/appartement ook niet, zeker als je gaat vliegen en auto moet huren) maar dan heb je ook wat, incl fijne bedden!

Voor dochter was kamperen ideaal want ze had snel aansluiting bij andere kinderen. Zelf hield ik er nooit zo van. Een ingerichte tent of blokhut op camping was een mooie tussenoplossing. Nu is ze volwassen en kampeert er helemaal niemand meer hier

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar ik vind cruisen fantastisch voor kinderen van die leeftijd. Veel vermaak aan boord en voor je man zonder veel inspanning elke dag weer ergens anders. 

Je eigen idee van een hotel (of meerdere) klinkt ook helemaal prima. Onze kinderen hebben zich altijd prima vermaakt in hotels, je hoeft echt niet per definitie met een kind naar de camping. 

Het is echt maar net waar je zelf zin in hebt, de kinderen vermaken zich echt wel op vakantie!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.