Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Oppas weigeren?

Een vriendin van mij vroeg vanavond of ik volgende week wil komen oppassen s avonds omdat ze met haar man naar een voorstelling wil. Ik kan op zich wel die avond want heb geen verplichtingen. 
Maar ik heb er eigenlijk helemaal geen zin in. Het is een gewone werkdag. Ik zou dan eerst mijn kinderen van de bso moeten halen, thuisbrengen en snel eten. Mijn man neemt het verder thuis over. Vervolgens naar vriendin die gelukkig in de buurt woont. Ze wil om half 8 weg. Dan ligt haar jongste ongeveer in bed. Tegen half 9 gaat 2e kind slapen. En dan zit ik in haar huis op te passen tot  ongeveer half 11. 
Ik heb daar helemaal geen zin in! Ik wil gewoon bij mijn eigen gezin zijn, kinderen naar bed brengen en op mijn eigen bank tv kijken. 
Normaal past haar zus op maar die kan niet. En het is te kortdag om oppas te vinden en te leren kennen. 
Sorry voor het lange verhaal. Maar ik ben vooral benieuwd of haar vraag normaal is. Ik vind het namelijk zo apart. Ik heb wel eerder opgepast in noodgevallen. Maar om nu mijn eigen relaxte avond op te offeren voor haar leuke uitje voelt verkeerd. Maar dat idee voelt dan gelijk ook weer zo egoïstisch! Het is maar 1 avondje...

Peiling

Zou jij oppassen?
240 stemmen
59%
41%

ik heb nee gestemd. Op doordeweekse dagen wil ik niet oppassen tenzij nood. 

Als dit een eenmalig, uitzonderingsverzoek is, dan zou ik dit doen.

Als je niet wilt, doe je het niet. Ik zou het wel doen, als ik niks anders te doen had dan op de bank tv te kijken. Zoiets kun je net zo goed daar doen. Maar ik heb doordeweeks wél andere dingen te doen dan bankhangen en zou mezelf vreselijk zitten opvreten. 

War is de tijd dat je weleens onbaatzuchtig iets voor een ander deed om hem te plezieren? 
kunnen de kinderen bij jullie slapen? Zij kunnen dan uit en jij kan op je eigen bank niksen. En savonds leggen ze ze slapend in de auto en nemen ze ze mee

Ik zou het doen. Ze zit echt omhoog. Het is maar 1 avondje van 3 uur. Ik zou wel overwegen om te verzoeken haar kinderen naar jou te brengen. Slapen in jouw bed of logeerbed. Dan maak je het voor jou prettig. Kan gewoon ook eis zijn van jouw kant. 

ik zou dit geen probleem vinden en gewoon doen, geen probleem. 
Mijn eis zou alleen zijn dat zij voor lekkere tv snacks zorgen, maar of ik nou daar of hier tv kijk, dat zou mij niet uitmaken...

En je kan dan ook een keertje terugvragen

en ik snap niet waarom je haar vraag zo appart vindt? Haar oppas kan niet en dus zoekt ze naar een oplossing en vraagt ze jou....is toch heel normaal en niks raars aan?

Voor een goede vriendin zou ik dat zeker doen. Ik vind het fijn als je dar soort dingen voor elkaar kan doen. Niet te vaak, maar af en toe even bijspringen als dat nodig is vind ik heel normaal.

Ja, dat zou ik wel doen voor een vriendin. Ik vind het fijn in een vriendschap als we elkaar kunnen helpen.

Ik vind haar vraag niet raar, maar ik vind jou ook niet raar als je er geen zin in hebt.  Ik zou het waarschijnlijk wel een keer doen voor een goede vriendin. Zeker als je man gewoon thuis de kinderen in bed kan leggen.  Onze kinderen hebben wel fases dat ze echt slecht gaan slapen, dan heeft het niet mijn voorkeur om man daar alleen mee 'op te zadelen ipv samen' en zelf tot 2230 weg te zijn als de kinderen de volgende dag naar school moeten en wij weer naar het werk. 

Ik zou het ook doen. Gun je vriendin en man een avond uit. Doet ze dat ook als jullie een keer omhoog zitten.

Ik zou dat zeker wel doen voor een vriendin ook al heb ik geen zin. Ik hoef daar niet eens over na te denken. Toch mooi als je er voor elkaar kunt zijn. In een goede vriendschap help je elkaar vind ik.

ik zou dat doen als ze een vriendin is. Is toch het een hele vreemde vraag? 
Het is nou niet dat ze het dagelijks vraagt.

Ik vind dat je moeilijk doet.

Ik zou het ook doen. En dan kan zij het binnenkort een keertje voor jou doen toch? Lijkt me juist fijn als je elkaar zo kunt helpen.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.