Wat kun je met Bitcoin kopen?

5 juli 2024

Wat kun je met Bitcoin kopen?

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale valuta die in 2009 werd gecreëerd. Het werkt op een wereldwijd peer-to-peernetwerk en wordt niet beheerd door een overheid of centrale autoriteit. In de loop der jaren is Bitcoin populairder geworden en geaccepteerd als zowel een waardeopslag als een betaalmethode. Bedrijven over de hele wereld kijken volgens Bitcoin nieuws ernaar uit om mogelijkheden toe te voegen om cryptobetalingen te accepteren. Maar wat kun je vandaag de dag eigenlijk kopen met Bitcoin? Hoewel het misschien nog niet overal wordt geaccepteerd, zijn er veel dingen die je met Bitcoin kunt kopen, variërend van dagelijkse consumentenaankopen tot waardevolle activa en investeringen.

Onroerend goed

Er zijn veel manieren om dingen te kopen met Bitcoin, en het kopen van onroerend goed is er daar één van. Bitcoin kan zelfs worden gebruikt om onroerend goed te kopen in sommige scenario's. Platformen zoals BitMainTown faciliteren Bitcoin-transacties in onroerend goed. Hoewel het nog niet breed is geaccepteerd, maakt het betalen in Bitcoin het mogelijk om onroerend goed sneller, privater en zonder vertragingen bij de bank te kopen in vergelijking met traditionele financiering van onroerend goed.

Online winkelen

Veel grote online retailers en marktplaatsen accepteren nu Bitcoin als betaalmethode, wat het mogelijk maakt om met crypto te kopen. Op e-commerceplatforms zoals Overstock, Newegg en Shopify kun je Bitcoin gebruiken om alles te kopen, van elektronica en kleding tot huishoudelijke artikelen, sieraden en cadeaubonnen. Er zijn ook niche-onlinewinkels die speciaal zijn afgestemd op de cryptocurrency-community, waar je je Bitcoin kunt gebruiken. Over het algemeen geeft Bitcoin consumenten meer opties om online te winkelen zonder dat ze creditcards of fiat-valuta nodig hebben.

Kunst

Om waardevolle kunstwerken en verzamelobjecten te kopen, wordt Bitcoin geaccepteerd bij grote veilinghuizen en galerieën voor aankopen van beeldende kunst. Voor bekende of anonieme verzamelaars biedt kunst met Bitcoin kopen privacyvoordelen en discretie. Grote schilderijen en sculpturen van miljoenen euro’s kunnen direct worden verhandeld met Bitcoin zonder traditionele financiering.

Cadeaubonnen

Populaire cadeaukaartsites zoals eGifter en Gyft stellen klanten in staat om cadeaukaarten voor een breed scala aan retailers rechtstreeks te kopen met Bitcoin. Dit geeft consumenten meer flexibiliteit in waar ze hun Bitcoin kunnen uitgeven door indirect te winkelen bij winkels die nog geen cryptocurrency accepteren. Je kunt snel cadeaukaarten kopen voor veel grote retailers zoals Amazon Depot met Bitcoin.

Reizen

In de reisindustrie wordt Bitcoin ook een steeds levensvatbaardere betaalmethode. Toonaangevende reisboekingssites zoals Expedia, CheapAir, Destinia en TravelbyBit integreren Bitcoin-betalingen. Je kunt vluchten, hotels, huurauto's, cruises en andere reizen boeken met Bitcoin. Dit kan vooral handig zijn als je op korte termijn reist, wanneer creditcards grote aankopen kunnen blokkeren. Hier heb je geen last van als je gebruik maakt van je investering in de Bitcoin koers.

Edele metalen

Edelmetaalverkopers zoals JM Bullion, APMEX en LibertyX staan ​​toe dat crypto wordt gebruikt om dingen als goud, zilver, platina en andere metalen te kopen. Door Bitcoin om te zetten in edelmetaal kun je diversifiëren in alternatieve activaklassen buiten crypto. Je kunt metalen die met Bitcoin zijn gekocht, in ontvangst nemen zonder dat je bankrekeningen hoeft te koppelen of kredietcontroles hoeft te ondergaan.