Populaire soorten woondecoratie voor je interieur

21 juni 2024

Populaire soorten woondecoratie voor je interieur

Wanneer we het hebben over het inrichten van ons huis, dan hebben we het vaak niet over de muren. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. We zien namelijk regelmatig dat mensen kiezen voor een eenvoudig likje verf in de vorm van RAL 9001 wat wit is of RAL 9010, wat ook wel bekendstaat als ‘gebroken wit’. Welke van de twee je ook kiest, de muren hebben zoveel meer potentie. Wat dacht je van een prachtig schilderij voor aan de muur of een mooie spiegel? Wil jij nu ook wanddecoratie kopen, maar weet je nog niet helemaal precies wat je mooi vindt? Dan hebben wij een aantal suggesties voor je.

Geef je muur een bijzondere kleur

We hebben al kort genoemd dat het sausen van je muur in een andere kleur niet automatisch betekent dat je interieur er beter op zal worden. Dit is slechts één deel van het grotere geheel. Als je echter de juiste kleur kiest, zorgt dit er natuurlijk wel voor dat de rest er direct een stuk gezelliger uitziet. Een muur die spierwit is, straalt natuurlijk veel minder uit dan wanneer je kiest voor een wat zachtere kleur, bijvoorbeeld pastelroze of een iets meer grijze tint. Reden genoeg dus om voor een kleur op de muur te kiezen. Overigens is het wel belangrijk dat je dan wel nadenkt over de wanddecoratie die je wilt gaan ophangen. Stel je gaat online een schilderij kopen met allerlei kleuren, dan is het juist belangrijk dat de achtergrond wat neutraal blijft, zodat het schilderij er goed uitspringt. Kleine details kunnen namelijk een enorm verschil maken als het gaat om combinatie van kleuren.

Ga voor een mooie schilderij

We hebben het al even genoemd, maar als we het hebben over wanddecoratie, wat natuurlijk enorm populair is, dan hebben we het over een schilderij. Belangrijk is alleen wel dat je kiest voor één die ook bij de stijl van je woning past. Wat een schilderij zo bijzonder maakt, is dat je helemaal zelf kunt bepalen waar je voor kiest. Omdat het volledig naar eigen smaak en wens is in te vullen, ben je vrij om te bepalen of je gaat voor een groot of klein schilderij en of je wilt dat deze qua kleur een echte eyecatcher wordt of dat het schilderij gerust mag worden opgeslokt in de rest van het interieur. Overigens is het ook goed te bepalen waar je het schilderij neer hangt. Kies je voor de bank, zorg er dan wel voor dat deze goed in het midden hangt en op de juiste hoogte wordt geplaatst.

Spiegels

Spiegels zijn niet alleen functioneel, maar ook een populaire keuze als wanddecoratie. Het voordeel van een spiegel aan de muur, is dat je direct een plek hebt waar je nog even snel kunt bekijken of je haar wel goed zit en direct ook zorgt voor een optisch groter ogende ruimte. Vooral in de wat kleinere huizen raden we daarom ook altijd aan om een spiegel op te hangen. Het leuke aan spiegels, is dat ze er in allerlei soorten en maten zijn. Zo kun je kiezen voor een vrij eenvoudige ronde spiegel, maar behoren ovaal en zelfs organisch ook tot de mogelijkheden. Reden genoeg om eens te kijken of een spiegel ook voor jou van toegevoegde waarde is voor je interieur.