Goed voorbereid naar een festival deze zomer!

15 mei 2024

Goed voorbereid naar een festival deze zomer!

Voor velen staat de zomer gelijk aan verschillende festivals. Lekker genieten van muziek met een drankje en een zonnetje in de lucht. Alleen we zijn nog steeds in Nederland en hier is ook op een festival soms een regenpak voor dames geen overbodige luxe. Het kan zeker slim zijn om je hierop voor te bereiden als je naar een festival gaat. Wat heb je nog meer nodig? We gaan je helpen om goed voorbereid naar een festival te gaan.

Tijd voor het festival!

Per festival kan het nogal verschillen hoe je je kan voorbereiden. Voor een dagje festival bereid je je anders voor en neem je andere dingen mee dan wanneer je een heel weekend gaat en op de camping van het festivalterrein verblijft. Het is dan logisch dat je al je kampeerspullen meeneemt. Deze heb je voor een dagje natuurlijk niet nodig. Wat je verder nodig hebt voor een dagje festival kan ook per persoon verschillen. Toch raden we bepaalde dingen aan om mee te nemen. Denk hierbij aan dingen zoals medicatie of allergieën waar je last van kunt krijgen. Ook is het niet gek om vooraf de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden. Wanneer er zon voorspeld is, moet je zeker zonnebrand meenemen. Geeft die aan dat er een regenbuitje over het festivalterrein kan trekken? Dan is een rains regenjas voor dames ook wel zo slim om mee te nemen.

Veilig feesten

Je zult er niet direct aan denken, maar ook je eigen veiligheid moet je serieus nemen op een festival. Het maakt niet uit of je op het Eurovisiesongfestival bent of bij Coachella. Hierbij doelen we niet direct op vervelende situaties, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt voorkomen. Zo is bijvoorbeeld het beschermen van je oren erg belangrijk. De muziek zal hard staan en je wilt je oren niet beschadigen. Er zijn speciale oordoppen die de muziek niet vervormen, maar wel naar een veilig niveau brengen. Daarnaast is het ook belangrijk om jezelf goed in de gaten te houden. Zorg dat je voor het festival en tijdens het festival goed eet. Zeker wanneer je alcohol drinkt wil je genoeg gegeten hebben om te voorkomen dat je je niet goed gaat voelen. In dit geval is ook zeker hydratatie belangrijk. Drink dus naast je andere drankjes ook genoeg water!

Wat trek je aan?

Je zult waarschijnlijk als eerste denken aan een leuke outfit die je aan wilt trekken. Leuk eruitzien is natuurlijk fijn op een festival, maar houdt het ook praktisch. Je geplande outfit met een leuk jurkje en sandaaltjes kan er nog zo leuk uitzien, maar wanneer er regen voorspeld wordt, is dit een slecht plan. Festivalterreinen zijn vaak niet gemaakt om regen makkelijk af te voeren. Als er ook maar een klein beetje regen valt, wordt het meteen een blubber bende waar jij niet met je sandaaltjes of nieuwe sneakers in wilt gaan staan. Zorg dat je outfit goed afgestemd is op het weer, trek verschillende laagjes aan zodat je nog wat aan of juist uit kunt doen en zorg voor goede schoenen die vies mogen worden. Zo ben jij helemaal voorbereid op je festival!