De voordelen van een bakfiets voor ouders

10 juni 2024

De voordelen van een bakfiets voor ouders

Als jonge vader of moeder, kan het soms best een gedoe zijn om je kinderen op verantwoorde wijze van A naar B te krijgen. Een bakfiets, zoals een mooie Vogue bakfiets, kan dan echt een uitkomst zijn. Dit zijn de voordelen van een bakfiets voor ouders met jonge kinderen.

Ideaal voor boodschappen doen

Allereerst is een bakfiets de uitkomst als je boodschappen wilt doen en je kinderen wilt meenemen. Wanneer je een kinderzitje hebt, kan het best ingewikkeld zijn om nog wat fietstassen te vullen. In een bakfiets is vaak voldoende ruimte voor één of twee kinderen én wat boodschappen. Eventueel kun je nog extra ruimte voor boodschappen creëren op je bagagedrager, bijvoorbeeld met inderdaad wat mooie fietstassen.

Je kleintjes op jonge leeftijd meenemen

Een bakfiets is ook ideaal wanneer je je kinderen al op jonge leeftijd mee wilt nemen. Je kinderen vervoeren in een bakfiets is namelijk een stuk veiliger dan wanneer je ze vervoert in een kinderzitje achterop de fiets. Met een zogenaamde driepuntsgordel in de bak, zitten je kinderen ontzettend veilig. Daarnaast kun je met een bakfiets dus meerdere kinderen in één keer vervoeren.

Zicht op je kinderen

Nog een groot voordeel aan een bakfiets: je hebt zicht op je kinderen en kunt dus altijd op de hoogte blijven van hoe het met ze gaat. Ze zitten immers voor je neus. Zo ben je er in onveilige situaties altijd op tijd bij. Dat is voor ouders natuurlijk een hele fijne gedachte.

Actief blijven

Wanneer je meerdere kinderen hebt, is het ontzettend verleidelijk om in de meeste gevallen gewoon de auto te pakken. Met een bakfiets kun je makkelijk en veilig meerdere kinderen tegelijkertijd vervoeren en je hebt ook nog eens plek voor extra spullen. Dit nodigt uit om wat vaker de fiets te pakken. Het is schrikbarend hoe weinig mensen dagelijks aan voldoende beweging komen. Tijd om iets aan je leefpatroon te veranderen, maar ook een drukke ouder? Een bakfiets zou voor jou zomaar eens de uitkomst kunnen zijn.

Kennis van verkeersregels bijbrengen

Ook wanneer je al wat oudere kinderen hebt, kan een bakfiets heel handig zijn. Aangezien je kinderen voor jou zitten en dus ook zicht op de weg hebben, kun je wat oudere kinderen vanuit de bakfiets ontzettend makkelijk al wat regels van het verkeer bijbrengen. Vertel je kinderen hoe jij handelt in het verkeer en waarom je dat op die manier doet. Ook kun je op speelse wijze al iets vertellen over de borden die jullie onderweg tegenkomen. Op die manier kan meerijden in de bakfiets voor kinderen de ideale manier zijn om vast voorbereid te worden op het moment dat ze zelf op de fiets met jou mee rijden.