5x comfortabele pyjama’s die je thuis wil hebben

30 mei 2024

5x comfortabele pyjama’s die je thuis wil hebben

Een pyjama voor de winter, een pyjama voor de zomer, een pyjama met lange mouwen, een pyjama met knoopjes. Het zijn vast allemaal pyjamasoorten die je bekend voorkomen en waar bijna iedereen wel een setje van in de kast heeft. Logisch, want een pyjama dragen geeft een heerlijk comfortabel en veilig gevoel, toch?

Om jou nog meer op je gemak te stellen, stellen we je graag voor aan een paar pyjamasoorten die níet iedereen heeft. Gegarandeerd dat hier een comfortabel soort voor jou bij zit, zodat je nog vaker in een pyjama kunt relaxen! Benieuwd? Ga er dan maar eens lekker voor zitten.

1. Shortama’s

De eerste is een shortama. En nee, dat woord is niet verkeerd gespeld, het is een samenvoeging van short (in de zin van kort) en pyjama. Een shortama dus! Shortamas zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren, net als gewone pyjama’s, maar het grote verschil zit hem dus in de korte mouwen en pijpen. Dit maakt ze lekker luchtig en het geeft je veel bewegingsvrijheid.

Shortama’s zijn ideaal voor de zomer, maar ook voor degenen die het snel warm hebben maar toch graag iets willen dragen tijdens het slapen. De korte mouwen en pijpen voorkomen namelijk dat je het heel warm krijgt, maar tegelijkertijd geven ze je toch het comfortabele en veilige gevoel van een pyjama. Snel proberen dus!

2. Satijnen pyjama’s

Chique gekleurde satijnen pyjama’s zijn het tweede pyjamasoort dat je eens zou moeten proberen. Ideaal voor een romantische avond met je vriend, of een eerste date… Satijn zorgt namelijk voor een elegante, verleidelijke uitstraling en heeft daarom ook wel iets stouts.

Een satijnen pyjama oogt overigens niet alleen chique en elegant, hij voelt ook heerlijk zacht aan op je huid en lichaam. Heb je dus een ontspannen avondje voor jezelf op de bank gepland? Ook dan is dit ‘de pyjama to-go’!

3. Zijden pyjama’s

De uitdrukking zijdezacht, die je vast en zeker kent, is niet uit de lucht gegrepen. Je raadt het misschien al: zijdezacht is afgeleid van de zachtheid van de stof zijde. En zacht is iets wat perfect samengaat met rust, slapen en dus… een pyjama! Als je ooit een pyjama van zijde hebt gedragen, dan wil je waarschijnlijk nooit weer een andere. De natuurlijke zijdevezel staat bekend om zijn ademende vermogen en comfort en is daardoor perfect om in te slapen.

4. Flanellen pyjama’s

En dan de volgende: een flanellen pyjama! Heerlijk warm tijdens winternachten, maar ook geschikt als comfortabele outfit voordat je gaat slapen. Flanel is een dikke, sterke stof met een wollige touch waardoor het lekker aanvoelt op je huid. En nog een voordeel van flanel: doordat het gemaakt is van een ontzettend sterke vezel, gaat je flanellen pyjama enorm lang mee. Ook na vele malen wassen.

5. Bamboe pyjama’s

De laatste pyjama maakt de laatste jaren een flinke inhaalslag: de bamboe pyjama. Bamboe is een duurzame, milieuvriendelijke stof die steeds populairder wordt in de kledingindustrie. Bamboe pyjama’s zijn zacht, lichtgewicht en hebben natuurlijke, vochtregulerende eigenschappen. Dat maakt ze ideaal als zomerpyjama, of als winterpyjama voor diegene die het ‘s nachts snel warm heeft. Ook zijn deze pyjama’s geschikt voor mensen die een gevoelige huid hebben, want bamboe is van zichzelf hypoallergeen en antibacterieel! Zo slaap je niet alleen lekker, maar ook hygiënisch.

Heb jij al zin om je pyjamagarderobe uit te breiden? Nu weet je wat de opties zijn en waar je je het meest comfortabel in voelt. Slaap lekker!