Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/Nee portemonnee

550x550.jpg

Neem je de portemonnee nog regelmatig ergens mee naar toe als je vanaf huis weggaat naar allerhande dingen. De regelmatig zie ik als in meer dan de helft van de tijd dat je erop uit gaat of iets betaald/koopt een dienst afneemt. 


Voor de poll: Het gaat om het regelmatig of altijd meenemen van de portemonnee. Ik bedoel geen pasjeshouder enz. Kleinere versies zijn natuurlijk ook goed. Dit plaatje is enkel een voorbeeld uit vele versies. 

Peiling

Portemonnee
118 stemmen
58%
42%

MidasWolf

MidasWolf

06-05-2024 om 08:28 Topicstarter

Ja, ik heb de portemonnee bijna altijd mee, ik heb geen pasjeshouder en betaal niet met mij mobiel. Wel heb ik pasjes in de portemonnee zitten. En soms nog cash geld. Daar wil ik weer meer gebruik van maken. Geen grote bedragen. Een paar tientjes erin zou al voldoende zijn.

Ik heb altijd een pasjeshouder in mijn binnenzak. Portemonnee gaat alleen mee als ik contant geld uit wil geven. Dus nee gestemd. Binnenkort weer een paar weken met de portemonnee naar de markt dat is ongeveer de enige plek waar ik nog contant kan/wil betalen. 

Ja ik heb mijn portemonnee altijd bij me, in een kleine of iets grotere schoudertas/rugzak. Vroeger had ik een leren portemonnee, tegenwoordig een lichtgewicht exemplaar van Kipling.
Inhoud: bankpas, bonuskaart, tientje, i.d. kaart, donorcodicil en pasje zorgverzekering.

Nee, ik gebruik bijna nooit contant geld.

Ja, ik heb altijd een portemonnee in mijn tas. Daar zit ook mijn ID kaart en pasjes in. Contant geld gebruik ik ook regelmatig. Vooral als we uit gaan met de vriendengroep. Dan maken we een pot waar iedereen geld in legt. 

in mijn wandelrugzak zit altijd een portemonnee met geld.  Met voornamelijk muntgeld. Dit om aan de kant van de weg bij stalletjes eten te kunnen kopen,  melk uit melktap te halen,  rustpunt koffie drinken.  

ik heb geen portemonnee. Zelfs de pasjeshouder gaat vaak niet mee, pinnen met de telefoon

Ja, en ik heb een exemplaar zoals op de foto. 
Het is een kipling van ongeveer 20 jaar oud, maar toont nog geen enkel teken van slijtage. Na dus 20 jaar elke dag meegezeuld te zijn b

Ja, hetzelfde antwoord als MidasWolf. Vorig jaar een nieuwe portemonnee gekocht, een oranje exemplaar van dR Amsterdam.

Nee, ik heb geen portemonnee. Wel een belachelijk groot hoesje om mijn telefoon moet al mijn pasjes en wat incidenteel briefgeld. Eventuele muntjes zitten  in mijn broekzak. Ik pin eigenlijk alles. 

Jep, gaat bijna altijd mee. Behalve als ik even naar de supermarkt wandel, dan heb ik meestal alleen mijn telefoon mee. Maar ik vind mijn portemonnee heel fijn. Ik heb een hele grote van Michael Kors, zit van alles in. Pasjes, foto’s, bidprentjes, geld, spaarkaarten, bonnetjes etc.


739f113d97374b42bad2f990a86831a2.jpg?imwidth=762

Ik heb een portemonneetje met contant geld en los een pasjeshouder. Voor op vakantie heb ik een gewone portemonnee, omdat ik dan vaak contant geld gebruik.

Heb nog wel een portomonee, maar een pasjeshouder zou wel een idee zijn, want ik heb zelden brief- of muntgeld nodig. Ik neem standaard mijn tasje mee, met daarin portomonee, telefoon, sleutelbos, kam, nagelvijl, kauwgom, tandenstokers en nog ander klein en praktisch nut.

Ik heb een loodzware grote ‘huishoudportemonnee’ van Casteleijn & Beerens. Al een jaar of 32 dezelfde, onverslijtbaar. Er zit wat contant geld in, tig pasjes/klantkaarten en een berg pasfoto’s van de hele familie. Die gaat dus altijd mee, in mijn handtas.
Dat is misschien wel suf, maar bij dagjes weg met kinderen of partner, zitten hun spullen er meestal ook in (en weegt die tas dus minstens vier kilo).

Nee, ik heb niet eens een portemonnee.
In mijn telefoonhoesje zit één bankpas voor het geval mijn mobiel leeg is en de OV pas van mijn werk. Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst met contant geld heb betaald. Zeker vijf jaar geleden voor het laatst.
Gelukkig geeft mijn moeder mijn kinderen nu ook geen contant geld meer voor de verjaardagen/rapporten maar maakt het over.
Mijn kinderen gaven anders steeds het briefgeld aan mij in ruil voor een overschrijving naar hun eigen bankrekening. Dan zat ik weer maanden met briefgeld in huis. 1x per jaar storte ik dat dan af bij de bank.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.