Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/Nee achtergrond muziek thuis

Zet je thuis met enige (lange) regelmaat een eigen gekozen muziek playlist  of een radiozender op.
Doe je dit vooral als je alleen thuis bent, of ook met aanwezigheid van anderen. 

Heb je bijvoorbeeld bij bezoek van familie, vrienden, kennissen achtergrond muziek aan. (Dit is overigens niet invullen voor de poll) 

De frequentie van regelmaat is aan jezelf om te bepalen. Dat is lastig te bepalen. Zolang het maar met regelmaat is.
Voor het invullen van de poll gaat het om deze periode van je leven niet 12 jaar terug bijvoorbeeld 

Peiling

muziek thuis eigen/radiozender
95 stemmen
42%
58%

MidasWolf

MidasWolf

07-05-2024 om 06:32 Topicstarter

Op dit moment heb ik “nee” gestemd, omdat ik het (te) weinig en kort aanzet. Hooguit eens een paar nummers. Als ik muziek heb is het een radio zender. Op dit moment meestal radio 2, dat kan ook wel eens skyradio zijn of Arrow Classic rock, omdat daar ook muziek op komt die je minder op andere zenders hoort.

Bij bezoek van familie en vrienden wisselt het, soms met en soms zonder zachte muziek op de achtergrond. Vaker niet dan wel overigens. 

Ik woon alleen, geen huisgenoten om eventueel rekening mee te houden.

ik zet om 7.00 muziek aan bij opstaan. Hele dag blijft deze aanstaan, meestal totdat ik naar bed ga. Thuis, in de auto speelt die verder via de Bluetooth. Alleen bij tv kijken gaat de muziek uit. Ik heb Spotify. Afgelopen jaar ruim 98.000 minuten Spotify geluisterd
Is leuk om te merken hoeveel nummers mijn kinderen daardoor kennen. Puber en basisschoolkind en kennen oa heel veel jaren '60, '70, '80, '90 nummers. Dat zorgt wel eens verraste gezichten als dochter van 8 Madonna of Elton John meezingt. Dat verwachten mensen niet. 
Ik ben echter niet opgegroeid met muziek. Zelf had ik wel altijd radio en cd's aan. Ben echter zelf totaal niet muzikaal. Kan niet zingen, heb geen gevoel voor ritme, hoor niet wanneer een nummer ingezet moet worden met zingen maar zing vaak toch mee. 

Ik heb nee gestemd., nog met pijn in het hart. Vroeger had ik altijd de radio aan, radio 2, sky wat ik maar leuk vond. Als mijn man ging ontbijten ging de radio aan een hij ging uit als we in de avond tv gingen kijken. 
Toen mijn kinderen uit de luiers waren moest ik overschakelen naar andere anti-epileptica en kon ik de radio niet meer hebben aan mijn kop.  Met pijn en moeite kon ik met man en kinderen ontbijten met de radio en dan ging hij uit.  Teveel muziek met harde ritmes en gebonk, als achtergrond kon ik het niet verdragen. Bewust een concert kijken of naar een voorstelling gaan lukte wel. 
Ieder jaar tussen kerst en oud en nieuw probeerden we wel top 2000 te luisteren maar dat was afzien als ik dan ook moest koken of andere huishoudelijke taken moest doen.
Sinds coronatijd heb ik oortjes met podcasts ontdekt om de halve vergaderingen,  krakerige colleges en andere lessen buiten te sluiten.  Een of 2 stemmen in een gesprek dat trok ik nog. 

Sinds oktober vorig jaar ben ik weer over op andere anti-epileptica, omdat ik toch teveel aanvallen bleef houden. En er is een wonder gebeurd ik kan weer muziek verdragen als achtergrond ruis. Niet de hele dag maar een paar uurtjes dat trek ik weer, heerlijk even een paar uur sky aan maar als niemand de radio aan zet zit het nog niet in mijn systeem om het zelf te doen en blijft hij dus uit. 

Edit: nu ik meer posts gelezen heb niet ik erbij vertellen dat vroeger het muziekale behang prima was en toen ik het niet meer kon verdragen kwam dat door de "galm" in huis.  Met oortjes of in de auto lukte het soms wel om wat langer muziek aan te hebben. 

Nee. Ik hou wel van muziek maar vooral bij activiteiten. Als ik eens lekker de kamer ga poetsen of ramen zemen ofzo, dan zet ik muziek op. Als ik rustig zit hou ik van rust en stilte.
Mijn man zet vaak de radio aan en dat kan me soms echt storen. Dan wordt het een soort behang. Hij kan ook de radio aanzetten en dan naar boven gaan . Dan zet ik hem direct weer uit.

Nee,ik heb alleen muziek aanstaan als ik ga poetsen,anders niet. Net als Herfstappeltaart eigenlijk. 
manlief kan ook TV aanzetten en gaan. Ik zet m dan uit.

Nee ik heb ook geen meer radio. Als ik muziek luister zijn dat eigen afspeellijstjes maar de hele dag muziek hoeft van mij niet. Ik luister nu naar de vogeltjes buiten.

ik heb altijd muziek aan overdag.  Mijn man vroeg laatst nog of ik er niet gek van werd maar als de muziek niet aan staat dan staat er muziek aan in mijn hoofd en dat is dan continu hetzelfde liedje. Dus liever gewoon muziek.  
Wel altijd spotify.  Radio alleen in de auto soms maar vind reclame te irritant.  

ja, onze radio gaat aan bij het ontbijt en uit als we tv kijken of naar bed gaan. Vroeger thuis ook. Meestal staat radio 2 aan, of 538.

nee geen radio, maar als ik thuis ben de tv. Dat is mijn pratend behang. 
Op het werk en in de auto wel altijd de radio aan. Anders is het veel te stil. 

Ik heb wel regelmatig muziek aan staan. Vaak een lijst van spotify. Als ik ga lezen dan zet ik de muziek uit. Anders kan ik me niet concentreren.

Nee echt bijna nooit. 

ja, ik vind het fijn om wat achtergrondmuziek te hebben. Als ik visite krijg staat ook vaak de radio aan, tenzij diegene dat niet fijn vindt.

Nee, bijna nooit. Ik hou van rust en stilte in huis. Alleen als er bijvoorbeeld met kerst visite is, dan gaat de muziek zacht aan op de achtergrond.

Ik vind het wel fijn om muziek aan te hebben, maar thuis vergeet ik het vaak. Als ik ga schoonmaken dat zet ik wel bijna altijd muziek op. Kleuter wil dan alleen eerst haar muziek. Dus dan worden het een paar liedjes van de minions en daarna mijn playlist. Ze is wel zwaar beïnvloed door onze muzieksmaak en houd vooral van jaren 90 en 00 muziek. Haar lievelings nummer is Rainbow in the sky van Paul Elstak. 

In de auto ook altijd de radio aan. Op mijn werk staat de radio heel zacht en hoor ik het bijna niet. Ik ben ook een beetje doof, dus als een collega begint over dat hij wat nu draait op de radio zo geweldig vind dan haal ik mijn schouders op, want ik heb nooit enige idee waar hij het over heeft.

ik heb nooit muziek aan thuis of onderweg. Ik geniet echt van de stilte als de rest van de wereld nog niet wakker is of buiten mijn gehoor is
Vroeger had ik wel radio maar toen had ik altijd dat ik me erger aan geklets, reclame en nummers die ik niet leuk vind. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.